Sport

2016.12.02. 19:54

A ZTE KK nyerte a Falco KC elleni ütközetet

Zalaegerszeg – Pénteken a zalai megyeszékhelyen rendezték meg a Zalakerámia-ZTE KK -Falco KC Szombathely nyugati derbit a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában. A várt nagy csata nem maradt el, a ZTE KK nyert, méghozzá azzal, hogy a kritikus pillanatokban jobb döntései születtek.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Falco KC Szombathely 90-82  (22-27, 30-18, 16-17, 22-20)
Zalaegerszeg, 2100  néző. Jv.: Földházi, Tőzsér, Boros.
ZTE KK: Ubilla 25/6, Norfleet 12, Benke 13/3, Szabó 11/9, Drungilas 21. Csere: Czinger, Kerpel-Fronius 3/3, Mohácsi 5/3, Kis R. Vezetőedző: Bencze Tamás.
Falco KC: Medford 7/3, Govens 14, Váradi 14/12, Pusthavar 23/9, Turner 6. Csere: Zigeranovic 16, Kovács P., Tóth N., Simon K. 2.   Vezetőedző: Srecko Sekulovic.
Kipontozódott: Govens (40.).

Írhatnánk, hogy telt ház fogadta a csapatokat, ami  nem lenne teljesen  igaz. A lelátók ugyan megteltek, ám a szabadon hagyott ütközőzónák miatt  még befért volna pár száz  drukker.    Ám a hangulat természetesen a megszokott volt, éppenséggel azért is, mert a csapatok  belekezdtek, s azonnal dobópárbaj alakult ki közöttük. A Falco csapatában természetesen ott volt a tavaly még a ZTE KK-t segítő Darrin Govens,  az új szerzemény, Ivan Zigeranovic pedig a kispadon kezdett. A ZTE vezetett (5-0), de a remeklő Váradi pontjaival fordított a Falco (11-13). Hazai oldalon Drungilasnak voltak jó  megmozdulásai, de a vasiak kezdtek ellépni (13-21), jött is a hazai időkérés. A ZTE KK visszazárkózott ugyan  (18-21), de ez a negyed a Falcóé volt.  A második tíz perc pedig a zalaiaké és Ubilláé, hiszen a ZTE KK visszavette az előnyt, valamint  Drungilas továbbra is nagyon elemében volt. Az egerszegieknél leginkább a  védekezés működött jól, de a dobásbiztonsággal sem volt gond, s hétpontos vezetéssel vonulhattak pihenőre (52-45).

Szünet után  ZTE továbbra is a védekezésével húzta ki a Falco támadásainak a  méregfogát és ellépett 62-46-re. Govens nem nagyon jutott levegőhöz, ez sokat számított, hogy a remek amerikai kosaras nem tudott lendületbe jönni, de  hazaiak torpantak meg. A Falco is rájött, hogy a védekezésén kell keményíteni, hiszen ha kevés ponthoz jut, az ellenfél pedig az addigi ütemben termeli azokat, akkor behozhatatlan hátrányba kerülhet. S nem is került. A 28. percben 64-58-ra módosult az állás, így ez a találkozó még bőven tartogatott izgalmakat. Az utolsó felvonás hatpontos hazai előnnyel kezdődött, de  egyre több ZTE lehetőség maradt ki. Pustahvar büntetőivel 68-66-ra jött fel a Falco, de innen a ZTE KK egy 11-2-es sorozattal jó helyzetbe hozta magát  a hajrára (35. p.: 79-68). Drungilas és Szabó határozottsága pedig döntőnek bizonyult, hiszen ők hozták helyre társaik kihagyásait. A ZTE KK megérdemelten nyerte  a találkozót, melyen a Falco KC játékával igazi rangadót varázsolt a  parkettre.

 

Bencze Tamás: - Nagyon örülök a győzelemnek, és minden játékosom roppantul elfáradt, ugyanis egy  jó erőkből álló Falcót vertünk meg. Az első negyedben a vasiak extrán dobtak, de szerintem a második negyed volt a döntő. Ekkor összeállt a védekezésünk, előnybe kerültünk. Ezt a  mérkőzést egyébként a védekezésünkkel nyertük meg. Egy ilyen találkozón  kevésen múlik egy-egy siker vagy győzelem, s ez  most is igaz, de a második és  a harmadik negyedbeli játékunk nagyon jó volt.

Szrecsko Szekulovics: - Gratulálok a ZTE csapatának, hiszen csak az első negyedben voltunk előnyben, utána már végig a hazaiak vezettek. Ubillát ezen a találkozón nagyon nehéz volt megfogni, pedig sok mindent megpróbáltunk, hogy ez sikerüljön. Sajnos idegenben nem megy, de most két hazai meccs jön és azokat meg kell  nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!