Sport

2017.02.17. 19:25

A ZTE KK pihen, a ZTE NKK a PINKK-et fogadja

Zalaegerszeg - A Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda együttese legszívesebben keményen végigdolgozta volna ezt a hétvégét, de kiesett a Magyar Kupából, így pihenni kényszerül. A ZTE NKK női együttese viszont játszik, méghozzá hazai környezetben, hiszen szombaton (17.00) a PINKK Pécs csapatát fogadja.

Kerkai Attila

Csütörtökön a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Zalakerámia-ZTE KK csapata végül nagyon simán kikapott (98-73) az Alba Fehérvától, s a zalaiak nem is titkolták, hogy csalódottak. Az volt a meglepetés, hogy végül sima fehérvári siker született, hiszen ennél nagyobb küzdelmet ígért ez a párosítás is.

A fehérvári együttes fizikálisan nőtt a zalaiak fölé, ami nem egyenlő az erőnlétbeli különbséggel. Branislav Dzunic kerete ugyanis erősebb, gyorsabb és bővebb is mint a zalaiaké, ezért is volt érdekes, amit Dzunic mester mondott a lefújás után. Noha a nagy különbség a harmadik negyedben alakult ki, Branislav Dzunic kérdésünkre azt mondta: már a második negyed közepén érezte, hogy megvan a meccs, amikor 10 ponttal el tudtak lépni a zalaiaktól. Szerinte ugyanis akkorra őrölték fel az ellenfelet, de gyorsan azt is hozzátette: ekkora különbség nincs a két csapat között.

Benke Szilárd, a ZTE KK játékosa kemény szorításban a fehérvári Taylor (balról) és Edwards által... Fotó: Szekeres Péter

Mohácsi Mátéból, a ZTE KK csapatkapitányából a csalódottság szólt a meccs után:

- Ma nem volt reális esélyünk, és az a fájó, hogy közben százszázalékosan felkészültünk. Nagyon akartuk, hogy játszhassunk pénteken és szombaton is, de legfeljebb azzal lehet vigasztalódni, hogy a kupagyőzelem esélyesétől kaptunk ki - összegezett Mohácsi.

A női NB I A-csoportban a ZTE NKK csapata szombaton idehaza fogadja a PINKK Pécset. Gáspár Dávid együttesének reális esélye van a győzelem megszerzésére.

- Idegenben is legyőztük a pécsieket, ezért itthon is ez a cél. Ám nem számítok könnyű mérkőzésre, hiszen bár a PINKK csak két győzelmet könyvelt el eddig, de ennél jobb csapatnak tartom. Sikerre csak úgy van esély, ha maximális erőbedobással játszunk - vélekedett a találkozóval kapcsolatban a ZTE NKK szakvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!