Sport

2017.01.20. 15:59

A ZTE KK rangadót vív, a ZTE NKK hazai pályán játszik

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában rangadó vár a Zalakerámia-ZTE KK együttesére, amely szombaton 18 órakor a listavezető Alba Fehérvár vendége lesz.

Kerkai Attila

A női élvonalban a ZTE NKK vasárnap (17.00) a Győr csapatát látja vendégül. A férfi NB I A-csoportban az alapszakasz második köre kezdődik, s mindjárt egy rangadóval, hiszen az éllovas Alba Fehérvár a harmadik ZTE KK-t fogadja. A találkozót mindkét csapat szimpatizánsai nagy érdeklődéssel várják, ahogy a főszereplők is. - Úgy néz ki, hogy a betegségeken túljutottunk, hiszen a héten már mindenki teljes értékű munkát végzett - tájékoztatott bennünket Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője, hiszen a múlt vasárnapi, Paks ellen hosszabbításban megnyert mérkőzés előtt a keret csaknem fele betegséggel küzdött.

A bajnoki nyitányon nagy csatában Egerszegen az Alba Fehérvár nyert. A  képen Benke Szilárd, a ZTE KK játékosa (a labdával) és Tóth Péter, a fehérváriak kosarasa  Fotó: katona Tibor

- Drungilasnak viszont van egy sérülése, de biztosan vállalja a játékot, bár jelenleg nincs százszázalékos állapotban. Az egyik legjobb formában lévő magyar csapat otthonába utazunk, amely nem csak itthon, de a nemzetközi porondon is bizonyít. A fehérváriak hazai mérlege is tiszteletet parancsol, de az a célunk, hogy olyan meccset vívjunk, amelyen végig lesz esélyünk a győzelemre. Ám ehhez sok mindennek össze kell jönnie. Abban biztos vagyok, hogy maximális erőbedobással készül ellenünk a rivális, hiszen azt kivívtuk magunknak, hogy mindenki komolyan vegyen bennünket. Az Albának nagyon mély a rotációja, a lepattanók megszerzése is kulcsfontosságú lesz, hogy a fehérváriak ne tudják kihasználni azt az erősségüket, hogy a védekezésből azonnal indulni tudjanak. A ZTE NKK női csapata vasárnap a Győrt fogadja.

Ezen a találkozón a vendégek az esélyesebbek, amit Gáspár Dávid, a zalaiak vezetőedzője sem titkolt. - Sajnos influenza tizedelni csapatomat, a héten Horváth, Szalay, Jurkó és Bays dőlt ki, csütörtökre pedig Burkholder is lebetegedett - tudtuk meg a trénertől. - Mindez tény, és nem panasz a részemről. A Cegléd elleni múltkori, nagyarányú vereséggel zárult mérkőzésünket már lezártuk. A Győr ellen az a cél, hogy változtassunk a játék képén és a minőségén, nagyobb odaadást és alázatot várok mindenkitől. Vasárnapi vendégünk esélyesebb, a játékosállománya sokkal erősebb. Azt kell elérnünk, hogy a javítsunk a játékunkon, s most már játszhat a múltkor még hiányzó amerikai Whitney Bays is, akinek ez lesz a bemutatkozása a csapatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!