Sport

2017.04.27. 18:42

A ZTE KK a végén nem kegyelmezett az Albának sem

Zalaegerszeg – Mindkét mérkőző fél szempontjából nagyon fontos mérkőzés következett a csütörtökön este az egerszegi sportcsarnokban, ahol felsőház középszakaszának elsőségére hajtó Alba Fehérvárt fogadta a későbbi minél jobb helyezésre pályázó Zalakerámia-ZTE KK, amely megint egy nagy győzelmet aratott.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Alba Fehérvár-Puebla Plus  88-76 (24-20, 21-18, 15-17, 28-21)

Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Földházi, Benczur, Ádám J.

ZTE KK: Ubilla 19/15, Norfleet 13/3, Benke 13, Szabó Zs. 23/6, Drungilas 4. Csere: Wright 2, Mohácsi 6/3, Kis R. 5/3. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Alba Fehérvár: Taylor 18/12, Mohammed 7, Markovic  9, Lóránt 13/3, Keller  Á. 12.  Csere: Farr 11/3, Keller I. 6. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

A ZTE KK vasárnapi szolnoki sikere után az amúgy is nagy érdeklődés csak fokozódott az újabb találkozó iránt. A fehérváriak -  legfőképp Mohammed -  aztán belekezdtek és két perc játék után (3-10) Bencze Tamásnak időt kellett kérnie.  Ubilla három tiplája már a vezetést jelentette a ZTE-nek, a zalaiak irányítója pedig lendületben tartotta csapatát (17-14).  Már az első negyed is nagyon pörgős játékot hozott, ahogy a második tíz perc is.

Fotó: Katona Tibor

A 15. percben Szabó hármasával 32-24-re módosult az állás, ami az addigi legnagyobb különbséget jelentette. És egyre inkább az egerszegiek játéka kezdett érvényesülni,  amikor Taylor két triplával fújt riadót csapatának. Elsősorban ez miatt nem tudott a ZTE KK még nagyobb előnyt kiharcolni a szünetre, és meg kell jegyezni azt is: az egerszegi publikum végig űzte, hajtotta kedvenceit (45-38).

A szünet után a fehérváriak játéka hatékonyabbá vált, az Alba egyenlített (47-47), hiszen a hazai dobások kimaradtak, de összességében is jobban összeállt a vendégek játéka. Bencze Tamás ekkor sokat cserélt, próbálta megtalálni csapatában azt az összetételt, amivel megállíthatja a vendégek lendületét. Gyors egymás után három eladott labda került a ZTE statisztikájába és Mohácsi hármasa kellett, hogy visszavegye csapatának a vezetést (52-51).

Fotó: Katona Tibor

Közben egy ütközés után Wright  sérült meg, akit az öltözőbe kísértek ápolásra, akinek az arcán látszott egy seb. A harmadik negyed végén egyértelműen Szabó harcossága és pontjai zökkentették ki a ZTE csapatát a holtpontról és 60-55-nél kezdődött az utolsó tíz perc. Jó kis derbi kerekedett tehát a mérkőzésből, Mohácsi pontjai következtek és a ZTE 68-58-ra vezetett. Ám volt még vissza  kőkemény hét perc, az Alba pedig annál lényegesebb jobb és erősebb csapat, hogy itt és ennél a pontnál feladja.

Ubilla bravúros megmozdulásaival viszont 75-62-re módosult az állás. És egy ijesztő jelenet: Markovic ütközött Benkével, aki „valószínűtlenül" ért földet, a  tarkójára, de  talpon maradt az egerszegiek játékosa. Mármint, folytatni tudta a játékot, a közönség ünnepelte, aztán olyat tett Benke, ami megint hihetetlen volt: megverte  Lórántot és a palánk alól dobott bravúros kosarat. A Zalakerámia-ZTE KK győzött  és ezért a sikerért alaposan megdolgozott, ahogy az Alba Fehérvár is keményen küzdött, de volt egy jobb csapat nála.

A ZTE KK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!