Sport

2017.07.19. 16:20

Két új játékossal kezdik a szezont az andráshidaiak

ANDRÁSHIDA - Már a múlt héten megkezdte a felkészülést az új szezonra a Tarr Andráshida NB III-as labdarúgócsapata, amely a hét végén megkezdi az edzőmérkőzések sorozatát is. A keretben a nyáron nem várható nagy mozgás.

Kerkai Attila

Egyedüli zalai NB III-as csapatként látott munkához a Tarr Andráshida, amely továbbra is a Nyugati-csoport résztvevője lesz. A Dobos Sándor vezette együttes napi egy tréninggel készül, bár a szakvezető elmondta: örülnének, ha lenne lehetőség napi két edzést is majd a programjukba iktatni.

 

Az első edzések egyikén készült az andráshidai pályán

Amikor a legutóbbi szezon után a bajnoki szereplést értékelte Dobos Sándor, úgy fogalmazott: arra számít, hogy nem lesz túl nagy mozgás a keretben, ám azt is hozzátette, hogy erre semmi garancia nincs. Nos, úgy tűnik, mégis marad minden a régiben , vagyis a csapat együtt marad, kis változtatásokkal. Egyelőre két érkező van, az Andráshidához igazol Nagy Zoltán a Sárvár csapatától, és a védő ismerős lehet Zalában, hiszen korábban egy szezont a ZTE-ben is eltöltött. Maradva az egerszegieknél, a kék-fehérek kölcsönadják Hidára fiatal kapusukat, Macher Dávidot, aki így a harmadik vonalban edződhet.

A szakvezetőt kérdeztük, hogy várhatók-e náluk további változások.

- Szerintem nem - hangzott Dobos Sándor válasza. - Távozó ugyanis nem lesz, bár érdeklődés volt játékosaink iránt, és az, hogy végül senki nem ment el, egyértelműen jó hír. Tömörebb lett az NB III-as mezőny, hiszen már csak 16 csapat alkotja a csoportokat, így kevesebb mérkőzés lesz és kevesebb a hibázási lehetőség is. A Nyugati-csoportba kerül a fővárosból a BKV Előre, a Pénzügyőr és a THSE Szabadkikötő, így még nehezebb pontvadászat elé nézünk, annak ellenére is, hogy most nem öt, hanem csak három csapat esik ki. Ezért fontos, hogy együtt maradt a csapat. A 21 fős keretből tízen 21 éven aluliak, így a rutinosabb játékosoknak még nagyobb szerep jut. Mert kell a rutin ahhoz, hogy a fiatalok beépüljenek és fejlődjenek, s mi azt szeretnénk, ha ez folyamatos lenne.

 

Dobos Sándor, a megyeszékhelyi csapat vezetőedzője Fotó: Katona Tibor

Arra is kíváncsiak voltunk, vajon az edző szerint nehezíti vagy könnyebbé teszi helyzetüket, hogy a megyéből egyedüli csapatként szerepelnek a harmadik vonalban.

- Egyáltalán nem jó a megye labdarúgásának, hogy nincs még egy-két harmadosztályú csapatunk - szögezte le Dobos Sándor, de hozzátette: - Bár ha lenne még zalai szereplő az osztályban, azt biztosan megéreznénk mi is, mert nem kizárt, hogy játékosaink közül többeket is megkerestek volna. Azzal viszont, hogy NB III-asok maradtunk, a pozíciónk a megyén belül erősödött.

Dobos Sándor még elmondta: a munkahelyi elfoglaltságoktól függ, hogy a napi egy edzés mellé lesz-e lehetősége a felkészülés során egy vagy két alkalommal napi két edzést is vezényelni. A felkészülési mérkőzéseiket a hét végén kezdik meg, amikor szombaton (10.30) a Nagykanizsa látogat Andráshidára.

Jövő szerdán a Gellénházával, majd jövő szombaton az Ajkával, később pedig a Csesztreggel találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!