Sport

2016.02.14. 17:38

Andráshida: hiányzott a szerencse az éllovas FTC II ellen

Zalaegerszeg – A labdarúgó NB III-as bajnokság tavaszi nyitányán az Andráshida a Nyugati-csoportban éllovas Ferencváros második csapatát fogadta. A vendégek két átlövésből született góllal elvitték a három pontot.

Zalai Hírlap Sport

Tarr Andráshida–Ferencváros II 1-2 (1-2)

Zalaegerszeg, 250 néző. Jv.: Barna.

Andráshida: Horváth M. – Horváth T., Török, Kalamár, Varga (Baráth) – Tóth B., Kovács Gy., Pajor (Pesti), Balla, Szegleti – Tóth L. Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Tóth L., illetve Adamcsek, Silye.

A házigazdák fiatal csapata nem ijedt meg az éllovas Ferencvárostól. Az első nagy helyzetet Kovács Gy., a hazaiak rutinos játékosa hagyta ki, válaszként egy hazai labdavesztés után gyorsan eljutottak a vendégek a zalaiak kapujáig, és egy 25 méterről szerzett bombagóllal vezettek. Amilyen váratlanul szerzett vezetést a Ferencváros, olyan váratlanul egyenlített a hazai csapat. Egy előrevágott labdánál késlekedtek a fővárosi védők, Tóth L. lecsapott a játékszerre, és a kapuba gurított. A gól után rövid időre átvette a játékirányítását a hazai csapat, de a befejezésekben hiba csúszott. A csapatok már a félidő végét várták, amikor egy újabb távoli lövés kötött ki a zalai kapuban.

Az ősz végi sérülése után visszatért Kovács György (kékben) harcol a labdáért ellenfelével
Fotó: Katona Tibor

Szünet után az egyre jobban felázott pályán még inkább a küzdelem dominált. Húsz perc vendégfölény után kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, de 16-osoknál elfogyott a csapatok tudománya. A hajrában Horváth M. igyekezett helyre hozni hibáját, kétszer is bravúrral védett. Az utolsó percben Horváth T. egyenlíthetett volna, egyedül tört kapura, de fölé lőtt. A végig szakadó esőben lejátszott találkozón, a hazaiak minden dicséretet megérdemelnek, alaposan megnehezítették az éllovas dolgát.

Dobos Sándor: „Küzdelmes mérkőzésen, a játék képe, és a helyzetek alapján rászolgáltunk volna az egy pontra. Sajnos ezúttal nem volt szerencsénk."

További eredmények: Csorna–ETO FC 1-2, Csepel–II. Ker TVE 0-0, Tatabánya–Sárvár 5-1, Diósd–BKV Előre 2-1, MTE 1904–Puskás II. 6-2, MTK II–Érd 2-2, Dorog–Videoton II 0-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!