Sport

2016.05.13. 09:46

Arany- és ezüstérem az ügyességi csb-ről - Bajnok a ZAC ifjúsági leány diszkoszvető csapata

Zalaegerszeg - Székesfehérvár adott otthont az országos ügyességi csapat-bajnokságnak, melyen a Zalaszám-ZAC dobóatlétái egy arany- és egy ezüstérmet szereztek.

Kerkai Attila

Az első versenynapon az ifjúsági lányok diszkoszvető számában a Zalaszám-ZAC csapata aranyérmet nyert. Takács Dóra 41,43 méteres teljesítménnyel az egyéni versenyt is megnyerte, csapattársai pedig hozták a tőlük elvárható jó teljesítményt. Zsoldos Viktória 30,79 m-ig vetette a diszkoszt, majd Szőke Anett 28,41 m-es dobása és Horváth Sára 24,14 m-es eredménye is kellett a magyar bajnoki címhez. Bognár Szabolcs edző pedig büszkén gratulálhatott tanítványainak a sikerhez. A Zalaszám-ZAC serdülő fiú távolugró csapata 7. helyezést ért el a versenyen, Dienes Mátyás, Horváth Marcell, Horváth Armand, Pető András, Csiszár Soma összeállításban.

Az arany- és ezüstérmes egerszegi csapat tagjai (balról): Szőke Anett, Horváth Sára, Bognár Szabolcs edző, Takács Dóra, Zsoldos Viktória és Tállai Emese. Fotó: ZAC

A második versenynapon az ifjúsági súlylökők mezőnyében Takács Dóra ismét az egész mezőny legjobb eredményével (13,33 m) kezdett. Zsoldos Viktória a 6. legjobb eredményével (11,43), majd Szőke Anett (10,09) és Tállai Emese (9,43) járult hozzá a maga eredményével a zalaegerszegi csapat országos bajnoki ezüstérméhez. Bognár Szabolcs edző a két napos bajnokság után valamennyi tanítványát dicsérte, külön kiemelve a csapategységet és a lányok szorgalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!