Sport

2014.11.19. 16:25

Arany-és ezüstérem: egerszegi sikerek a birkózók diákolimpiáján

Zalaegerszeg - A diák I. korosztályú birkózók diákolimpiai döntőjében nagyon jó zalai eredmények születtek Dunaújvárosban, hiszen egy arany- és egy ezüstérem került Zalába.

Kerkai Attila

A 2001-2002-ben született korosztály megmérettetésén összesen 223-an mérlegeltek a különböző súlycsoportokban. A 46 kg-ban induló Németh-Zsuppányi Patrik, az egerszegi Dózsa iskola sportolója a döntőig menetelt, méghozzá valamennyi ellenfelét technikai tussal legyőzve. A fináléban aztán ceglédi ellenfele most jobbnak bizonyult, de a december eleji egyesületi országos bajnokságon gyorsan eljöhet a visszavágás lehetősége Németh-Zsuppányi Patriknak.

Németh Zsuppányi Patrik és Bartáky Marcell érmeikkel

A 85 kg-os Bartáky Marcell pedig aranyérmet szerzett! A szintén a megyeszékhelyi, de a Petőfi iskola tehetséges birkózója nagyon jól teljesített, hiszen valamennyi ellenfelét tussal győzte le, így a fináléban, az aranycsatában sem hagyott kétséget afelől, hogy ő a súlycsoport legjobbja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!