Sport

2017.03.21. 19:50

ATLÉTIKA ZAC: fedett pályás mérleg, majd izgalmas szabadtéri idény előtt

Zalaegerszeg- A fedett pályás atlétikai szezonról és a szabadtéri idény előkészületeiről tartott beszámolót Szakály István, a Zalaszám-ZAC ügyvezető igazgatója, különös tekintettel arra, hogy a klub élete az új pálya építésével átmenetileg egy időre felborul.

Kerkai Attila

A Zalaszám-ZAC idehaza a futófolyosón három versenyt rendezett, A Royal Sped Kupát, a PSM Protech Hungária Kupát és a Kondex Kupát, melyeket nagy érdeklődés övezett. A nemzetközi versenyeken és országos bajnokságokon is ott voltak a klub versenyzői, akik Cardiffban, Bécsben, Pozsonyban, Karlsruhében, Linzben és Sheffieldben is indultak.

- Szűcs Valdó már Cardiffban, Wales nemzetközi bajnokságán megfutotta a fedett pályás Európa-bajnokságon való részvételre a 7,82 mp-es nevezési szintet - mondta el Szakály István. - Ki is utazott Belgrádba, de sajnos combhajlító sérülése megakadályozta, hogy rajthoz álljon. Veiland Violetta is kivívta a jogot a dobó Európa Kupán való részvételre. Grand Canarián 11. helyen végzett súlylökésben.

Veiland Violetta (bal oldalon) és Ferenczi Melinda szerezte a ZAC nemrég véget ért fedett pályás szezonjában a klub két felnőtt érmét. Mindketten még korosztályos versenyzőként lettek ezüstérmesek Fotó: archív

Az országos bajnokságokra rátérve, Szakály István nem volt maradéktalanul elégedett.

- Rosszul kezdődött a bajnokságok sora, hiszen a serdülő ob-ra elutazott egy autóbusznyi gyerek Budapestre. A két nap alatt egyetlen érmet sem sikerült nyernünk, s ilyen még nem fordult elő a klub 25 éves történetében - mondta az ügyvezető. - A felnőtt ob-n Szűcs Valdó hibás rajtja és kizárása, valamint Csóti Jusztina sérülés miatti visszalépése borzolta a kedélyeket. Ferenczi Melinda sikeres visszatérése, nagyszerű 400 m-es futása és a remek 200 m-en elért felnőtt bajnoki ezüstje viszont megmelengette a lelkünket. Melinda közel három évig tartó orvosi hercehurca, műtétek után újra boldog, ahogy mi is, hogy visszatért. A dobók téli országos bajnokságait Szombathelyen rendezték. Ferenczi Melindához hasonlóan Veiland Violetta is bebizonyította, hogy Magyarországon ő a második legjobb atléta a versenyszámában, vagyis a súlylökésben. A junior bajnokságon Veiland Violetta már nyert és győzött diszkoszvetésben Takács Dóra is. Az fjúsági ob-n Dienes Mátyás meglepetés bronzérme 60 m-en szintén örömteli. Jelenleg a legerősebb korosztályunk a junioroké, s ez a fedett ob-n is megmutatkozott. Csóti Jusztina nem hagyott kétséget afelől senkinek, hogy ő a leggyorsabb junior hölgy kis hazánkban: 60 m-en és 200 m-en is aranyérmet akasztottak a nyakába. Ott Benjamin olyan gyönyörűen nyert 1500 m-en és 800 m-en is, hogy tényleg jó volt nézni.

Az ügyvezető nem feledkezett meg a szeniorokról sem. Góczánné Tóth Zsuzsa, Szabó Gábor, Csóra Zsanett és Balázs Erik is aranyakkal, illetve érmekkel zárták az ob-t.

Az ügyvezető elmondta, hogy április végéig Zalaegerszegen és külföldi edzőtáborokban készülnek a sportolók a szabadtéri szezonra. Zalaegerszegen még két tavaszi rendezvényük lesz április végén. A hagyományos Euro-Geo Kupa Németh István emlékverseny, valamint a Zalaerdő Kupa Sport XXI. régiós döntője.

- Már hivatalos, hogy május 2-án át kell adni a Városi Sportcentrumban az atlétikai pályát, mert kezdődik a 125 milliós bővítés és felújítás - folytatta ezzel kérdésünkre, a hogyan továbbról Szakály István. - Úgy tervezzük, hogy a pályaavató versenyünk szeptember közepén lesz. Az ünnepi eseményre szeretnénk bevonni Zalaegerszeg diáksportolóit a legkisebbektől az élsportolókig. A legfiatalabbak a az iskoláikban és a futófolyosón készülnek a nyári versenyekre. A versenyző korúak pedig a futófolyosón és heti két alkalommal Szombathelyen. A vasi sportegyesületekkel nagyon baráti a kapcsolatunk, ezért közbenjárásukkal megállapodást tudtunk kötni az ottani önkormányzattal, hogy lehetővé teszik sportolóink számára az edzéseket. Mindez plusz költséget jelent, de az izgalmas várakozás, a plusz költség és idő egy bővülő, megújuló sporttelep reményében megér ennyi áldozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!