Sport

2017.08.14. 15:40

Az Andráshida összekapta magát az NB III-as rajtra, ami három pontot ért

ZALAEGERSZEG - Egyedüli zalaiként győzelemmel rajtol a Tarr Andráshida csapata a labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában. A siker a nyitányon nagyon értékes, mivel a megyeszékhelyi együttes felkészülése a sok sérülés miatt cseppet sem volt zavartalan.

Zalai Hírlap Sport

Titokban reménykedtek a sikeres rajtban a Tarr Andráshida csapatának háza táján. Az együttes edzője Dobos Sándor játékosai akaraterejében, hozzáállásában bízott. Labdarúgói pedig nem hagyták cserben a Veszprém ellen, hiszen a hidaiak 2-0-ra nyertek.

- Több éve már együtt játszik a csapat, a játékosok ismerik egymást, ami mindenképpen előnyt jelent számunkra - fogalmazott tömören Dobos Sándor edző. - Nyáron a sérülések miatt bejelentkeztek hozzánk játékosok, elutasítottuk őket, mondván, bízunk a sok csatát megélt labdarúgókban.

A Veszprém elleni mérkőzés tükrözte a zalaiak erős mentalitását. Zárt védekezésből igyekeztek gyorsan támadni. A ZTE-ben nevelkedett Bíró András elöl igyekezett megtartani a labdát, amíg a társak felértek. Tóth László gyorsaságával keltett zavart a vendégek védelmében. A hazai csapatban üde színfolt volt a saját nevelésű Szabó Martin játéka, aki rengeteget futott, a megszerzett labdákat igyekezett megjátszani.

A támadók után essék szó az Andráshida védekezéséről. A rutinos, az NB I-ben és a ZTE csapatában is szerepelt Simonfalvi Gábor jól fogta össze a védelmet. Ha a vendégek mégis helyzetbe kerültek, ott volt a hazaiak kapujában Horváth Márton, aki több bravúrt is bemutatott.

- Éreztem, hogy a rajtra összekapja magát a csapat - árulta még el a mérkőzés után Dobos Sándor. - Igaz, a vendégek többet birtokolták a labdát, de kevesebb helyzetünk volt, mint nekünk. Győzelmünk megérdemelt.

Tegyük hozzá, ha a folytatásban is hasonló erényeket csillogtat a zalai együttes, ismét a középmezőnyben zárhat. A második fordulóban a fővárosban az újonc THSE-Szabadkikötő ellen lépnek pályára. Ha a Veszprém elleni játékot sikerül megismételni, és ez eredményességgel is párosul, pontot, pontokat szerezhet a Tarr Andráshida.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!