Sport

2016.02.02. 18:39

Az Andráshida BLSC a II. osztályba vágyik

A labdarúgó megyei bajnokság III. osztályában a Közép-csoportban az újonc Andráshida BLSC telel az élen, egy olyan csapat, amely viszont "nem a semmiből jött”, és szeretnének a nyártól már egy osztállyal magasabban szerepelni.

Kerkai Attila

Az Andráshida BLSC a Közép-csoportban 39 ponttal, 73-9-es gólkülönbséggel vezeti a tabellát, de a csapat megszületése tényleg érdekes. Szabó Zsolttal, az együttese edzőjével előbb ennek a történetét elevenítettük fel.

- Ez az együttes a korábbi években az Andráshida SC második csapataként szerepelt - mondta a ZTE korábbi középpályása, akit Szabó II. Zsolt néven ismerhettünk a pályáról. - Tavaly a megyei II-ben újoncként a hatodik helyen végzett a csapat, melynek tagjait túlnyomó részben andráshidai kötődésű játékosok alkották. A jól sikerült másodosztályú év után készültünk a folytatásra, azonban a klub elnöke a bajnokság befejezését követő héten közölte velem, hogy a továbbiakban nem tart igényt a munkámra. A döntés meglepett, de tudomásul vettem. Nem sokkal ezt követően összejöttünk a srácokkal, akiknek sok sikert akartam kívánni a folytatáshoz és biztattam őket arra, hogy folytassák azt, amit közösen elkezdtünk. Azonban meglepetésemre közölték, hogy két fő kivételével a teljes felnőtt csapat kerete el kívánja hagyni a klubot, és új keretek között akarja újrakezdeni az építkezést. Egyúttal felkértek, hogy folytassam velük a megkezdett munkát. Mivel zömében andráshidai kötődésű játékosok alkották a csapatot, ezért egy új andráshidai sportegyesület alapítását határozta el a közösség.

Az Andráshida BLSC csapatkapitánya, Májer Tamás (jobbra sárgában) az új egyesület alapjainak lerakásában is részt vett
Fotó: Pezzetta Umberto

Az új egyesület alapítására már nem jutott idő, hiszen a nevezési határidő vészesen közeledett, s ekkor került a képbe a Zalaegerszegi Belvárosi LSC. Sikerült megegyezniük, így a III. osztályban Andráshida BLSC néven a csapat el tudott indulni. Az új egyesület létrehozása viszont folyamatban van.

- Külön köszönettel tartozunk Gáspár Lászlónak, a BLSC elnökének, illetve Balaicz Zoltán polgármesternek, a BLSC alelnökének, hogy végül indulni tudtunk. Az új egyesület alapjainak lerakásában végzett munkája miatt két embert szeretnék kiemelni: Májer Tamást és Sebők Zsoltot, ők nagyon sokat tesznek a közösségért. Terveink szerint a következő bajnokságban már az új egyesületünkkel, Andráshidai Torna Egylet néven indulunk - árulta el Szabó Zsolt, s persze az őszi szereplésükről is szót ejtett. - Tizenhárom győzelmet szereztünk és csak két vereségünk van, mindkettőt idegenben szenvedtük el. Hazai pályán többnyire magabiztos győzelmeket arattunk egy mérkőzés kivételével, ahol szoros csatában nyertünk a Vaspör csapata ellen. Nehéz tavasz elé nézünk, hiszen csak hatszor játszunk idehaza és kilencszer utazunk vidékre. Meg szeretnénk nyerni a bajnokságot, de ezért nagyon meg kell harcolnunk. A bajnoki mérkőzéseinket ebben a szezonban az Ifjúsági Sportcentrum műfüves pályáján játsszuk, viszont ígéretet kaptunk a tulajdonos önkormányzattól, hogy az Andráshida SC mellett mi is a város tulajdonában lévő andráshidai sportlétesítményben rendezhessük a hazai mérkőzéseinket a következő szezontól. Az ezzel kapcsolatos tárgyalások megkezdődtek a tulajdonossal és az üzemeltetővel, amennyiben sikerül mindenki számára elfogadható kompromisszumot kötni, újra Andráshida lehet a hazai pálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!