Sport

2017.06.19. 17:55

Az Andráshida helye biztos, a Hévíz és a Kanizsa reménykedik

Hétfőn járt le a nevezési határidő a labdarúgó NB III-ra, és három zalai klub adta le jelentkezését a következő szezonra. Ám ezek közül egyedül a Tarr Andráshida indulása biztos: az osztályozós párharcot elbukó Nagykanizsa és a kiesett Hévíz csak reménykedhet.

Kerkai Attila

A hétvégén játszották a megyei bajnokok osztályozós párharcainak visszavágóit az NB III-ba kerülésért. Mint megírtuk: az UFC Nagykanizsának egy gól kellett volna még a sikerhez, ám ez végül 4-3-as összesítéssel a Makó csapatáé lett. Ugyanakkor Kanizsán még van egy halvány reménysugár a harmadik vonallal kapcsolatban. Ha esetleges visszalépések után az NB III-as mezőnyt fel kellene tölteni, még a nagykanizsaiak is érdekeltek lehetnek.

- Az indulási szándékunkat igazoló papírjaink a döntést hozó grémium előtt vannak - felelte megkeresésünkre Gombos Zsolt, az UFC vezetőedzője és szakmai igazgatója. - Annak ismeretében, hogy a szombati, Makó elleni meccsünk mennyi embert megmozgatott a városban, nem is tehetünk mást, mint bizakodunk. Bebizonyosodott: Nagykanizsán szükség van az NB-s futballra.

Igény lenne: az Olajbányász-stadion lelátói benépesültek szombaton
Fotó: Szakony Attila

- A döntéshozók tudomásunk szerint összesített eredménysort néznek majd, vagyis a megyei I-es eredménysorunkhoz adják hozzá az osztályozós mérkőzéseket - kapcsolódott a beszélgetésbe a klub technikai vezetői feladatait ellátó Németh Ferenc. - A szisztéma lényege, hogy elsőként olyan csapatot kérnének fel beugrásra, amely tavaly a megyeiben játszott, majd NB III-as, aztán megint megyeis, illetve ismét NB III-as következne a sorban. Hétfő délig nem volt tudomásunk róla, hogy lennének visszalépők, de hangsúlyozom: hétfő délig volt ez a helyzet...

Ha csak az osztályozós eredmények számítanának, a vesztesek közt a Nagykanizsa megelőzné a Balassagyarmatot, a Balatonlellét és a Körmendet is, hiszen papíron van három pontja... Ehhez azonban mindegyik csapat esetében jön még a megyei bajnokság eredménysora, és így az említett megyei bajnokok között a Körmend és a Gyarmat nagyon jól áll, a Lelle viszont talán kevésbé. A remény tehát él még Kanizsán.

A legutóbbi szezont az NB III-ban töltő Hévíznél is érdeklődtünk a helyzet felől.

- Természetesen neveztünk az NB III-ra, hiszen korábban is elmondtuk: ha lesz lehetőségünk, élni szeretnénk a harmadosztályú indulással - hallottuk Szabó Imre vezetőedzőtől, aki egyben a hévíziek szakmai vezetője is. - Tisztában vagyunk vele, hogy csak akkor lehet reményünk, ha lesz elegendő megüresedő hely, vagyis, ha nem mindenki nevez a bent maradottak, illetve a feljutók közül az NB III-ra. Kiestünk, így több játékos is jelezte, hogy távozni kíván, hiszen nem szeretnének a megyei bajnokságban futballozni. Egyelőre várunk a felkérésre, ha pedig nem kapunk ilyet, akkor olyan csapatot akarunk építeni, amelynek esélye lesz visszajutni a harmadik vonalba.

A Hévíz két két múlva kezdi meg a felkészülését.

Az egyetlen biztos NB III-as zalai induló, a Tarr Andráshida csapata jelenleg pihen, és Dobos Sándor edző irányításával majd július 10-én kezdi meg a közös munkát.

- A bajnokság augusztus 13-án rajtol, öt hét elég lesz a felkészülésre - mondta Dobos Sándor. - Nagyon remélem, hogy túl nagy változások nem lesznek a keretben. Igazolni ugyan kellene, de ez attól is függ, hogy lesz-e lehetőségünk rá. A piac nyitott, biztosat mondani a várható távozókról és érkezőkről nem lehet, hiszen bárki, bármikor kaphat ajánlatot máshonnan is. Én úgy érzem, hogy a játékosok szeretnek nálunk futballozni és senki sem akar mindenáron távozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!