Sport

2015.11.30. 18:26

Az elején úszott el - Zala csapata a helyzetkihasználás „áldozata” lett

Zalaegerszeg - Zala megye amatőr labdarúgó-válogatottjának nem sikerült az a terve, hogy a hét végén rendezett Északnyugat-magyarországi csoportból továbbjusson és az országos döntőben szerepeljen. Zala csapata harmadikként zárt, de persze vannak tanulságok is.

Kerkai Attila

Elsősorban az, hogy a helyzeteket jobban kell kihasználni, s valószínűleg ezen úszott el a továbbjutás is. A Fentős Pál irányításával szereplő megyei válogatott ugyanis az első és második találkozóján kapott ki, ráadásul úgy, hogy nekik voltak nagyobb lehetőségeik. Vas megye ellen 2-0-ra, majd Komárom-Esztergom megye ellen 3-0-ra kapott ki Zala, ám a vasárnapi folytatásban minden az ellenkezőjére fordult. A végső győztes Győr-Moson-Sopron megyét 1-0-ra legyőzte Zala, majd következett a Veszprém elleni 14-1-es siker.

Megyénk csapata így a harmadik helyen végzett, továbbjutott a sokak által is a legjobbnak ítélt Győr-Moson-Sopron válogatottja és a második Komárom-Esztergom.

- Az a véleményem, hogy erősebb csapatok érkeztek az idei tornára, mint tavaly és ez igaz a mi együttesünkre is - vélekedett Fentős Pál edző, amikor a kétnapos torna tapasztalatairól kérdeztük. - Az is igaz, hogy mindenki sokkal jobban odafigyel erre a viadalra. Jó mérkőzéseket láttunk, s megkockáztatom, hogy a válogatottak egymás elleni találkozói NB III-as színvonalúak voltak. Sajnos mi rosszul jöttünk ki ezekből, hiszen nem lőttük be a helyzeteinket, s nüanszokon múlt sok minden. Csak az első két helyezés számít, mi nem értük el, emiatt én is csalódott vagyok. Komárom és Vas ellen is olyan helyzeteket hagytunk ki, melyek a végén megbosszulták magukat, aztán legyőztük, méghozzá megérdemelten a Győrt.

A zalai csapatkapitány, Nagy Norbert (zöldben) a Győr elleni győztes csata közben. Fotó: Pezzetta Umberto

Fentős Pál említette, hogy minden megye komolyan vette ezt a tornát, aminek némileg ellentmondhatna az a tény, hogy a Veszprém megyei csapat mindenkitől nagyarányú vereséget szenvedett. Azonban tudni kell, hogy náluk még a mostani hét végén is I. osztályú fordulót rendeztek, így csapatuk nem állhatott össze a legjobb összetételben, így a helyszínen is az hangzott el, hogy a megyei II-ből volt kénytelen válogatni a szakvezetés.

Fentős Pál szerint van jövője ennek a tornának.

- Tényleg komolyan veszi mindenki, és ez jó - folytatta. - Az viszont látszott, hogy nálunk a megyei I. osztály őszi küzdelmei három hete véget értek és a játékosok bár edzettek és készültek, már nem tudtak olyan élesek lenni, mint a bajnokság közben. Nem jöttek össze az utolsó passzok, ez is annak a jele, hogy a szezonon túl voltunk. Meggyőződésem, hogy a mi játékosaink semmivel sem voltak rosszabbak, mint a riválisoké, csak sajnos most így jött ki minden.

Az Északnyugat-magyarországi csoport első két helyezettje szombaton és vasárnap a nyolccsapatos országos döntőbe jutott, melynek küzdelmeit Pomázon, illetve Szigetszentmiklóson rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!