Sport

2016.01.26. 20:06

Az Északi-csoportban éllovas Kávást igenis motiválja a bajnoki cím

Kávás - A labdarúgó megyei bajnokság III. osztályában az Északi-csoportban a Kávás együttese zárta az őszt az élen. A kávásiak sikeressége az osztályban megszokott, s most is a bajnoki cím varázsa motiválja őket.

Kerkai Attila

A Kávás csapata az Északi-csoportban az ősszel is belekezdett, hiszen az első nyolc fordulóban nem vesztett még csak pontot sem, aztán a Nagylengyel megtörte a sorozatot, és ekkor Kovács Gábor edző csapata egy fordított előjelű sorozatot nyitott. Három sikertelen mérkőzés következett, hogy aztán újra arra a pályára álljanak, amin előtte jártak. A csoportban a második körből négy fordulót előrehoztak, így jött ki az „őszi végeredmény". Az eddigi szereplésről és a tavaszi tervekről Kovács Gábor edzővel beszélgettünk.

- Az utóbbi években mindig az első öt között végeztünk az osztályban, közben két bajnoki címet is bezsebeltünk - nyitott egy kis visszatekintéssel a szakvezető. - Igyekszünk arra törekedni, hogy jó csapatunk legyen, sikerült fiatalítanunk, így most 34-35 év az átlagéletkor, ami korábban ennél magasabb volt. Próbáljuk ezt a jövőben is alacsonyabb szintre vinni, s ennek jegyében újabb fiatalokat igazolni. Így került már most hozzánk a téli szünetben Kovács Levente Andráshidáról.

- Az őszt jól kezdték, aztán jött egy hullámvölgy. Mi volt az oka?

- Igen, ez tény. Ebben szerepet játszottak sérülések és elfoglaltságok, viszont meg tudtuk tartani a vezető pozíciót, mert a riválisok is botlottak. A hiányzókat az ifiből felhozott játékosokkal pótoltuk, ami azért lényeges, mert nagyon jó a kapcsolat a felnőttek és a fiatalok csapata között. Köszönet jár nekik, hogy volt olyan meccs, amikor minket segítettek ki, annak ellenére, hogy esetleg az ifik eredményessége romlik.

Kovács Gábor (a labdával), ahogy az elmúlt években, továbbra is játékos-edzőként szerepel a csapatnál, hiszen a játék a lényeg
Fotó: Katona Tibor

- Említette a sikerességet. Tavasszal a bajnoki cím megszerzéséért harcolnak?

- A csapat év végi bankettjén elmondtam, amikor kijön a jobb idő, jó lenne, ha heti két, esetleg három alkalommal is összejöhetnénk, hogy még jobban felkészüljünk. Éppen azért, hogy megtartsuk a mostani helyezésünket, ugyanis motivál bennünket az aranyérem. A magasabb osztályba lépés viszont már egy másik történet. Megbeszélhetjük, de a csapat többségének életkora inkább már a negyven felé billen, s ez immár elgondolkodtató.

- Viszont jó közösséget alkotnak. Mennyire fontos ez?

- Nagyon. Elnökünk, Szabó László sokat segít, sokszor a saját zsebébe nyúl, ha erre van szükség, de a játékosok is. Megbeszéltük: van egy közös kassza, amibe, aki teheti, havi rendszerességgel egy összeget tesz be, de nem kötelező. Vettünk már táskát ebből, melegítőt, amire éppen szüksége van a csapatnak. A gerinc, mondhatom, hogy egy baráti társaság, s a magánéletben is tartjuk a kapcsolatot. Én is már több mint tíz éve vagyok itt.

A célok egyértelműek Káváson, viszont Kovács Gábornak lenne egy javaslata, ami a többi csapatot is érintené. Íme:

- A mérkőzésekre járva tapasztalom, hogy több helyen gondot jelent a megfelelő minőségű meccslabda biztosítása - jegyezte meg. - Ha már annyi támogatás jut központi forrásból, miért ne hoznának a játékvezetők két meccslabdát minden találkozóra? Mindenki ugyanolyan minőségű labdával játszana, és szerintem nem lenne nagy tétel ennek a biztosítása. Sőt, amennyi sportszergyártó van, lehet, hogy még támogató is lenne rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!