Sport

2016.05.25. 14:35

Az Európa Kupa üzenete

Hévíz - Mozgalmas heteket élnek a zalai íjászok. A Hévízen, nagy sikerrel lezajlott Ifjúsági Európa Kupa, majd diákolimpiai régiós forduló után a helyi klub versenyzői számára a hétvégén már a sorozat országos döntője következik.

Kerkai Attila

Kalocsán rendezték meg az íjász diákolimpia régiós fordulóját. Szüts Mátyás az olimpiai szám kadett korosztályában aranyérmet nyert, ahogy Dancsák Dénes a serdülőknél szintén. Bencsik Márk (olimpiai kadett) bronzérmet szerzett. Az országos döntőn, melyet május 28-án Gödöllőn rendeznek, a legjobb régiós eredmény és a finálé összesített eredménye adja végső rangsort.

A Hévíz SK íjászai közül Szüts Mátyás és Bencsik Márk is tagja volt a magyar válogatottnak, amely Hévízen szerepelt az Ifjúsági Európa Kupán. A pályaíjászok viadalának eredményeiről már beszámoltunk, most Bencsik Péter klubelnököt kértük, összegezze tapasztalatait. Úgy is, mint az egyik fő szervező, hiszen a Magyar Íjász Szövetség mellett Hévíz városa és a Hévíz SK volt a rendező.

Hévízen magyar íjász-válogatott egy része. Középen hátul Bencsik Péter, a Hévíz SK elnöke látható a versenyzők között Fotó: Hévíz SK

Bencsik Péter elmondta, hogy 28 országból közel 400 kadett és junior versenyző érkezett, és ez negyven fővel felülmúlta a tavalyi, római viadal létszámát. A versenyen mutatkozott be a magyar junior válogatott, amely egy bronzérmet szerzett. A háromfős fiú csapat - benne a két hévízi versenyzővel - a 10. helyen rangsorolt.

- Sajnos az időjárás nagyobb részt esős volt ezekben a napokban, ám ez is a sportág egyik velejárója, és tudni kell alkalmazkodni hozzá - mondta Bencsik Péter. - Jó volt látni a nemzetközi élvonalban versenyzők profizmusát és rutinját. A tíz nap alatt a teljes logisztikát és a versenyhez kapcsolódó minden tennivalót eredményesen hajtottunk végre a Magyar Íjász Szövetséggel közösen. A rendezvény egyik legfontosabb üzenete az volt: Hévíz képes nagy nemzetközi sportesemény házigazdája és társrendezője lenni. A másik fontos eredmény, hogy az internetes közvetítésnek hála, már a döntőkig több mint tízezren látták az eseményeket, hiszen élőképes közvetítés is volt a versenyről. Ez a szám a viadalt követően is növekedni fog, és ez is remek reklámot jelent Hévíznek.

A versenyzőknek, így a magyar csapatnak a város és a térség látnivalóit is megmutatták a hévíziek, de Bencsik Péter mást is megemlített:

- A zárórendezvényen többen megkerestek, hogy a verseny, a vendéglátás és a környezet is kifogástalan volt és szeretnék, ha lenne még Hévízen nemzetközi viadal. Ezek a visszajelzések elismerést is adnak, büszkék vagyunk rá hogy a város életében is ilyen jelentős nemzetközi versenyt sikerült megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!