Sport

2016.04.21. 17:29

Az N. Izzó SE hosszú idő után nyert

Hévíz/Keszthely/Nagykanizsa - A kézilabda NB II-ben csak az N. Izzó SE örülhetett győzelemnek a zalai csapatok közül, amely hosszú nyeretlenségi szériára végére tett pontot Kiss Gergely vezérletével.

Góth Imre

Nők, Délnyugati-csoport:

Siklós-Hévíz 26-21 (13-11)

Siklós 100 néző. Jv.: Kuklis, Mazzag.

Hévíz: Molnár - Borsi B. 2, Fehér 4, Lakatos 2, Berecz 3, Holczbauer 8, Czigány 1. Csere: Fonyódi, Borda (kapusok), Belina 1, Borsi F., Ágoston, Buzás. Edző: Kissné Gliba Adrienn

Nagyon szellősen védekezett a Hévíz, támadójátékban pedig pontatlanok voltak, így a hazaiak végig vezetve tudtak nyerni. A zöld-fehérek közül Holczbauer hétből hat büntetőt értékesített, de ezen a napon nem akadt igazi vezére az együttesnek, így egy nála gyengébbnek elkönyvelt csapattól kapott ki a Hévíz.

Jó: Berecz.

 

Férfiak, Északnyugati-csoport:

Keszthely GDSE-Móri KSC 22-27 (13-14)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Kóbor, Tasnádi.

Keszthely GDSE: Szemerédi - Baranyai Zs. 3, Csiszár 7, Baranyai N. 2, Kovarszki 3, Sasvár 3, Hunkár 1. Csere: Pádár Ma. (kapus), Szmola, 3, Kránitz, Pádár Má., Dohárszki, Kretz, Szente. Játékos-edző: Baranyai Norbert.

Nagyon hiányzott a sérülés miatt távollévő Tóth gólerős játéka. A találkozó első felében még minden jól alakult, vezetett a Keszthely, de fordítottak a vendégek. Összekapta magát a GDSE, és kétgólos előnyre tett szert, de aztán a fáradtság jelei egyre inkább kiütköztek a hazaiakon. Pontatlanná vált a játékuk, fordított a Mór és magabiztosan nyert.

Jók: senki.

 

Férfiak, Délnyugati-csoport:

N. Izzó SE-Sport 36 Komló U23 32-29 (14-15)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Antal, Antalné.

Izzó SE: Zsobrák - Füle 3, Gilitsch 2, Tompek 3, Kiss G. 15/2, Jónás 1, Metzger 1. Csere: Szabó B. (kapus), Simon 3/3, Bátor 2, Musits N. 1, Márton 1. Edző: Takács Balázs.

Kiss Gergely (szemben) 15 gólig jutott, ami remek teljesítmény Fotós: Szakony Attila

A jó erőkből álló Komló ellen lényeges volt az Izzó SE kézilabdázói részéről a taktika megválasztása. Jó meccset vívtak a felek, s az már az elején kiderült, hogy a kanizsaiaknál a jó kapusteljesítmény lehet mindennek az alapja. Különösen a második félidőben állt össze a csapatmunka, akkor a jó védekezés eredményes játékkal és egyéni teljesítménnyel karöltve hat vereség után az első tavaszi győzelmet jelentette a Izzó SE számára. A találkozó vége előtt ugyan kissé elszabadultak az indulatok a pályán, jöttek a két percek és a sárga lapok, de nagykanizsaiak győzelme mindenképpen megérdemelt volt.

Jók: Zsobrák, Szabó B., Kiss G. (a mezőny legjobbja).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!