Sport

2015.12.01. 17:46

Az ősz – ahogy az edzők látták

Zalaegerszeg – A megyei labdarúgó-bajnokság őszi szezonjának zárultával eljött az értékelések és az összegzések ideje. Összeállításunkban az I. osztály szakvezetőit kértük arra, hogy értékeljék csapatuk őszi szereplését.

Kerkai Attila

1. FEMAT-CSESZTREG

Fentős Pál:

– Összességében elégedett vagyok az őszi szerepléssel. A Zalalövő csak a hosszabbításban tudott egyenlíteni ellenünk, Hévízen pedig 2-0-ra vesztettünk, de itt ki lehet kapni. Az egyetlen fájó vereségünket viszont Pókaszepetken szenvedtük el. Ilyen jó őszt még soha nem produkált a Csesztreg együttese. Őszi elsők ugyanis még nem voltunk, általában pedig a tavaszunk mindig jobb szokott lenni. Jelenleg vezetjük a tabellát, ám azt gondolom, hogy mindenki a nulláról kezdi a bajnokság második felét. Abban bízom, hogy a csapatban mindenki marad, és ha lesz lehetőségünk, akkor egy-két játékost még igazolnánk, a célunk pedig továbbra is a dobogós helyezés elérése.

2. HÉVÍZ SK

Lendvai Miklós:

– Az ősszel sok pontot veszítettünk el, melynek okát én abban látom, hogy idézőjelben, a tapasztaltabb és idősebb, valamint a fiatal, tapasztalatlan játékosaink aránya nem megfelelően alakult utóbbiak javára. Összességében viszont továbbra is nagyon fiatal átlagéletkorú a csapat. Véleményem szerint meg kellene erősíteni a keretet a tavaszra, hogy továbbra is versenyben legyünk az első helyért zajló küzdelemben. Az a célunk, hogy az NB III-as szereplésért harcoljunk, erre pedig a megyei bajnok nyer majd jogot.

Az ősz csúcsmérkőzését a Hévíz nyerte a Csesztreg ellen. Tavasszal a jelenlegi listavezető otthonában vehet revansot mindezért Fotó: Szekeres Péter

3. OLAJMUNKÁS SE GELLÉNHÁZA

Bencze Péter:

– Úgy érzem, csapatom kimagasló eredményt produkált az őszi szezonban. Már a bajnokság elején a 3-6. helyezést tűztem ki célul, s ha ezt meg tudnánk tartani a bajnokság zárásáig, akkor maximálisan elégedett lennék a játékosaimmal. Az ősszel volt két bravúros győzelmünk a Lenti és a Hévíz ellen, aminek kimondottan örültem, pláne, hogy az ő feltételeik jobbak, mint a miénk. Remélhetőleg nálunk nem történik nagy változás a keretben. Egy-két posztot szeretnénk megerősíteni, ha ez nem sikerül, akkor sem esünk kétségbe, ugyanis összetartó közösség a miénk. Fontos, hogy tavasszal jó pályákon kezdjük el a szezont, ne sárdagasztásról szóljanak a meccsek, hanem a futballról. Tavasszal mindent megpróbálunk annak érdekében, hogy megnehezítsük egyes csapatok dolgát, hiszen nálunk az a legfőbb cél, hogy a Gellénháza együttesétől mindenki tartson, kiszámíthatatlan legyen. Ha dobogón maradnánk a tavasszal is, annak kifejezetten örülnék.

A kékben látható Gellénháza a harmadik, s ez a helyezés edzőjük szerint is dicséretes Fotó: Katona Tibor

 

4. CSÁCS-NSE

Kovács Imre:

– A várakozásoknak megfelelően szerepelt együttesem, bár több sérülés is akadályozott bennünket, ezért kissé rapszodikus volt a produkciónk. Az ősszel mutatott teljesítményünk viszont részünkről elfogadható és vállalható. Szeretnénk a tavasszal is az élbolyhoz tartozni. Az első hét csapat szerintem kiemelkedik, s közöttük fognak eldőlni a helyezések. Számunkra az a cél, hogy ezen belül a lehető legjobb pozíciót szerezzük meg a tavasz végére.

5. SZERSZÁMSZIGET ZALALÖVŐ

Ostrom János:

– Cél nélkül nem akartunk nekivágni a bajnokságnak, ezért azt mondtuk, hogy dobogón szeretnénk végezni. A keret együtt maradt és még igazoltunk is, jelenleg három pontra vagyunk a dobogótól, vagyis a céljainkból nem kell semmit feladni. Ahogy hallani, 5-6 csapat biztosan erősíteni szeretne a tavaszra, és szerintem nagyon jó második fél év következik a megyei bajnokság első osztályában, és a jelenlegi első hat között szerintem bármilyen sorrend kialakulhat majd. Összességében elégedett vagyok az őszi szereplésünkkel. Ami a változásokat illeti, annak függvényében igazolunk mi is, hogy kik mennek el, hiszen munkahelyi, illetve iskolai elfoglaltság miatt mindig adódhat váratlan helyzet.

6. LENTI TE SPORT 36

Sebők József:

– A bajnokság elején meglehetősen erős volt a sorsolásunk, és ebből rosszul jöttünk ki. Az 5. forduló után talált magára az együttes, hiszen hat győzelem és két döntetlen következett. Az őszi szezon végére visszakapaszkodtunk, így eredeti célunk, vagyis az első négy helyezés közelében maradtunk. Egyelőre szoros az állás, de összességében nagyjából ennyit vártam a csapattól, illetve 3-4 pont hiányzik, ami még jól jött volna. Biztos, hogy szeretnénk erősíteni a télen, hogy céljainkat elérjük, vagyis a dobogó közeli végső helyezést.

7. NAGYKANIZSA LE

Gombos Zsolt:

– A kitűzött céltól nagyon messze kerültünk, hiszen a félidei hetedik helyezés csalódás mindenki számára. Sok kritika érte a csapatot és engem is, hogy minek dolgozunk, edzünk ennyit, ezt az eredményt el lehet érni heti egy-két edzéssel is. Nyáron elkezdtünk egy olyan jellegű munkát, ami új impulzusokat adott a játékosoknak. Nagy élvezettel és akarattal végezték ezt és a felkészülési mérkőzéseken remekül szerepeltünk. Sajnos a szervezet nem tud átállni egy-két hónap alatt a jóval nagyobb és más jellegű terhelésre. Ehhez időre van szükség. A szakmai-élettani háttér mellett van egy másik oka is a gyenge szereplésnek, ami még fontosabb. Mentálisan gyengék vagyunk. Kevés a csapatban a nyerő típusú játékos, nincs igazi vezéregyéniség. A belső motiváció, a mindenáron győzni akarás, illetve a mi lesz ha kikapunk, mi van ha rosszul játszunk kérdése nem mindegy. Sajnos a mi csapatunkban a győzelmi kényszer nyomása, a kudarctól való félelem dominált. Egyelőre az a biztos, hogy Kiss Jácint távozik a csapattól, és tárgyalásban vagyunk játékosokkal.

8. ZALAGRÁR PÓKASZEPETK

Lepár Attila:

– A nyáron fiatalításba kezdtünk, és 7-8 játékost elkezdtünk beépíteni a csapatba. Az átállás nem ment simán, így a csapat az ősszel változó játékot produkált. Vagyis, bárkit meg tudunk verni, de az is igaz ránk, hogy bárkitől ki is kaphatunk. Jelenleg a nyolcadik helyen állunk, de bevallom, többet vártam néhány ponttal. A Kiskanizsától kikaptunk, aztán Teskándon kritikán aluli játékot nyújtottunk. Ám azt is tudom, a fiataloknak idő kell, hogy a felnőttek ritmusát átvegyék és azt gondolom, hogy a tavasz is még rámegy erre. Terveinkből ugyanis nem engedünk, vagyis a fiatalítást végigvisszük, és szeretnénk még 1-2 játékost hozni a csapathoz, hogy még nagyobb legyen az egymás közötti versenyhelyzet. Az őszi szerepléshez még hozzátartozik, hogy Gál János kapus és Karvalics Barnabás sérülés miatt kidőlt, velük biztos erősebbek lettünk volna.

9. SZEPETNEK SE

Grabant János:

– A nyári igazolások tekintetében a megszerzett 14 pont csalódás, hiszen én ettől az együttestől 22-25 pontot vártam. Mindez több okra visszavezethető, például sérülésekre is, ám a legnagyobb gondot abban látom, hogy az új játékosok közül csak átlagosan három volt a pályán a mérkőzéseken. Zömében a tavalyi csapat játszott.

10. HORVÁTH MÉH KISKANIZSAI SÁSKÁK

Sneff Ferenc:

– Az elmúlt két évben mindig a kiesés ellen harcoltunk, a 14 csapatos mezőny erősebb lett, de igazoltunk és azt gondoljuk, hogy a 10. hely, amit elértünk az ősszel, reális. Pontszámban 13-15-öt terveztem, ez megvalósult és ez alapján a helyezéssel is elégedett lehetek. Az is igaz, hogy néhány pontot elhullajtottunk, elsősorban amiatt, mert a helyzeteinket nem túl jó százalékban használtuk ki. Remélem, a tavasszal javulni fog az edzéslátogatottság és azt is, hogy játékosaim megtalálják a góllövő cipőjüket és akkor még jobbak lehetünk.

11. TISZA-ÉP SIPOS PÉKSÉG ZALASZENTGRÓT

Kovács Tamás:

– Első és legfontosabb lépésként visszahívtuk a szent-gróti játékosokat, hogy ők alkossák a csapat gerincét. A hiányzó posztokra máshonnan igazoltunk. A felkészülési időszakban heti három edzést és négy edzőmeccset terveztünk be. Magabiztosan indultam neki a bajnokságnak, elégedett voltam a játékosok hozzáállásával, és az edzéslátogatottsággal. Fizikálisan, mentálisan rendben voltak a játékosok, technikai beidegződésüket, taktikai hiányosságukat menet közben akartam kijavítani, hiszen ehhez a kettőhöz idő kell. Azonban ekkor jött a a fordulópont. Sorra sérültek meg a játékosok, továbbá vannak a keretben rendőri hivatást választók, akiket a határra vezényeltek. Mentálisan szétesett a csapat, a problémákat másra hárították és hosszú évek semmittevésének az eredménye ért célba.

12. LETS DO IT TECHNOROLL TESKÁND

Mándli Péter:

– A nyáron több meghatározó játékos is elhagyott minket, így egy teljesen új csapat építésébe kezdtünk. Ami tovább nehezítette a helyzetet, hogy a bajnokság közben további emberek távoztak. Főleg saját nevelésű fiatalokkal próbáltam pótolni őket, de ez nem megy egyik napról a másikra. A hazai mérkőzések eredményével elégedett vagyok – a Hévíz elleni kiütéses vereség kivételével – , viszont vendégként nem tudtunk eredményesen szerepelni. Mivel a mezőny két részre szakadt, így nem is lehet más célunk, mint az „alsóházban” minél előrébb végezni. Biztos vagyok abban, hogy tavasszal már nem lesz ennyi sérültünk és jobban fogunk szerepelni.

13. SEMJÉNHÁZA

Markek István:

– A 2015-16-os bajnokságra készülő csapatunkból hatan gondolták úgy, hogy máshol folytatják pályafutásukat. Sajnos, a pótlásuk nehéz feladat elé állította a klub vezetőit. Nem is arról van szó, hogy jobb, vagy gyengébb játékosokat sikerült igazolni, hanem inkább arról, hogy az újonnan érkezők mennyire tudnak, vagy akarnak rendelkezésünkre állni, gondolok itt a hétköznapi munkára, amely biztosíthatta volna a jobb szereplésünket. A téli, hosszúra nyúló pihenő alatt igyekszünk megerősíteni keretünket, amely a Semjénháza hírnevéhez méltón tud majd szerepelni.

14. LETENYE SE

Kiss István:

– Nagy meglepetések nem értek, hiszen eleve nem lehettek vérmes reményeink. Gyakorlatilag felkészülés nélkül kezdtük el a bajnokságot, s talán majd a télen tudunk igazolni, hogy a jelenleginél jobbak legyünk. Persze, most sem csak négy pontunknak kellene lenni, én azt gondolom reálisan 10-11-et kellett volna szereznünk. Ehhez viszont mindenképpen gólokat kellett volna lőni, de csatár nélkül ezt nehéz elérni. Egyértelműen a támadói szekcióban kell körülnéznünk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!