Sport

2017.01.11. 16:20

Megyei II: Az őszi szezon számai

Zalaegerszeg - Összeállításunkban ezúttal a labdarúgó megyei II. osztály Északi-csoportjában szereplő csapatok őszi teljesítményét vesszük górcső alá a számok tükrében.

Bozó Péter

Gólszerzés

 

A tabella első három helyezettje, a Zalaszentiván, a Böde és a Keszthely is elmondhatja magáról azt, hogy az összes mérkőzésükön rúgtak legalább egy gólt. A képzeletbeli dobogó második fokára a Cserszegtomaj és a Zalaszentgyörgy állhat fel zsinórban 11-11 meccsel, amin betaláltak az ellenfél hálójába. Igaz, a szentgyörgyiek csupán egyszer nem szereztek gólt, a 12. fordulóban a Nagykapornak ellen, míg a cserszegtomajiak a Keszthely és a Rezi ellen sem tudták bevenni a kaput. A harmadik helyen a Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti áll egy 9-es sorozattal, igaz, az összes meccset nézve ők is csupán egyszer maradtak rúgott gól nélkül, a Helsa Andráshida TE ellen.

Hazai pályán a Páterdombnak, míg idegenben a Police-Ola együttesének volt zsinórban két olyan mérkőzése, amikor nem szerzett gólt, a többiek két egymást követő meccsből legalább az egyiken megzörgették az ellenfél hálóját.

Veretlenség

 

A 2016-2017-es szezon őszi idényében a leghosszabb veretlenségi sorozatot a Böde együttese építette fel, akik az őszi első Zalaszentiván otthonában ugyan még kikaptak a 4. fordulóban, de onnantól fogva 9 mérkőzésen nem szenvedtek vereséget. Ez a széria akár tavasszal még folytatódhat is. A második leghosszabb sorozat a Keszthely Milefa csapatának nevéhez fűződik, ők zsinórban hat meccsen nem találtak legyőzőre. A listavezető Zalaszentiván egy négyes szériával csak a képzeletbeli dobogó harmadik helyére ért oda, ahogy a Cserszegtomaj és a Z-Service Zalaszentmihály is 4-4 találkozót vívott meg egymás után veretlenül.

Hazai pályán is a Böde áll az élen, a hét őszi találkozójukból egyszer sem kellett vesztesen elhagyniuk a pályát, de ugyanezt elmondhatják magukról a zalaszentivániak is. A lista második helyére csak azért szorult a Keszthely, mivel ők csupán hatszor játszottak odahaza, de ők is végig veretlenek maradtak a saját pályájukon.

Idegenben már szorosabb a mezőny, a Böde egy négyes szériával áll a képzeletbeli dobogó tetején, őket a keszthelyiek és a cserszegtomajiak követik zsinórban 3-3 vendégként vereség nélkül megvívott találkozóval. A többi együttesnek nem sikerült kettesnél hosszabb sorozatot kialakítania.

Győzelmi sorozat

 

A győzelmeket tekintve a Keszthely áll az élen 6 zsinórban megnyert mérkőzéssel. A sorozatot az első hat fordulóban sikerült összehozniuk, végül a 7. játéknapon, a Sármellék otthonában elszenvedett 3-2-es vereséggel szakadt meg a sorozat. A Böde csak a második ebben az összevetésben, ők hat egymást követő találkozót tudtak megnyerni, az 5. és a 9. forduló között. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a győzelmi sorozatok esetében a Cserszegtomaj és a Zalaszentiván állhat, akik zsinórban 4-4 összecsapáson gyűjtötték be a három pontot az ősszel.

Pályaválasztóként a zalaszentivániak vitték a prímet, hiszen az őszi szezonban hazai pályán az összes pontot bezsebelték, mind a hét találkozójukat meg tudták nyerni. Többek között legyőzték 2-1-re a tabellán második helyen álló bödeieket is.

Vendégként nem volt olyan csapat, amelyik zsinórban négy mérkőzést tudott volna nyerni, a Cserszegtomaj és a Böde 3-3 meccset nyert egymás után, a többieknél nem beszélhetünk kettesnél hosszabb sorozatról.

Nyeretlenség

A nyeretlenségi sorozatban szintén két, a bajnoki dobogón helyet foglaló csapat áll az élen, sem a Bödének, sem a Zalaszentivánnak nem volt két olyan egymást követő találkozója, amelyikből legalább az egyiket ne tudták volna megnyerni. Ebben az összevetésben a második helyen nagy a tömörülés, hiszen négy együttes - Cserszegtomaj, Keszthely, Páterdomb, Zalaszentmihály - is csak zsinórban két-két összecsapáson maradt nyeretlen.

Hazai pályán a Zalaszentiván sorozata a kimagasló, hiszen még csak döntetlent sem játszottak saját otthonukban, de az üldözők sem panaszkodhatnak, öt csapat nem kapott ki egymás után kétszer, míg hat együttesnek sikerült elérnie azt, hogy nincs kettesnél hosszabb sorozatuk. Idegenben a Cserszegtomaj a legjobb, ha egy meccsen nem sikerült nyerniük, a következőn biztosan begyűjtötték a három pontot az ősszel.

Vereségsorozat

 

A vereségeket tekintve a tabella első két helyezettjén, a Zalaszentivánon és a Bödén kívül egyik csapatnak sem sikerült úgy megvívnia az őszi mérkőzéseit, hogy egymás után nem kapott ki kétszer. Viszont öt olyan csapat van - Cserszegtomaj, Keszthely, Páterdomb, Zalaszentgyörgy, Zalaszentmihály -, amelyik csak két alkalommal szenvedett zsinórban vereséget. Hazai pályán három együttes - Böde, Keszthely, Zalaszentiván - is veretlen tudott maradni az egész őszi szezonban, de mellettük hat csapatnak is sikerült két egymást követő meccsükből legalább az egyiken elkerülni a vereséget. Idegenben a cserszegtomajiak voltak az egyetlenek, akik úgy vívták meg az őszt, hogy nem szenvedtek vereséget kétszer egymás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!