Sport

2014.08.27. 14:40

Tovább fiatalodnak - Az új idényben is második hely a cél a ZTK-FMVasnál

Zalaegerszeg - Az elmúlt bajnokságban második helyen zárt ZTK FMVas férfi tekecsapata a Szuper Ligában. Az új bajnoki idényben is elégedettek lennének az ezüstéremmel, mivel a Szeged csapata tovább erősödött.

– A csapat július végén kezdte meg a felkészülést az idei bajnokságra – tekintett vissza a kezdésre Fehér László, a csapat játékos-edzője. – Az együttes tovább fiatalodik, Botházy Péter távozott, játékával nem voltunk elégedettek. Helyére nem igazoltunk senki, hanem sajátnevelésű fiataljainknak kívánunk több lehetőséget biztosítani. Úgy döntöttem, hogy még egy évig játékosként is a klub rendelkezésére állok. Heti négy edzéssel készülünk a bajnokságra. A tréningeken erőnléti és golyós edzések szerepeltek, részt vettünk a Göcsej Kupán, amit megnyertünk, játszottunk edzőmérkőzést egyik riválisunkkal, a Répcelakkal, biztosan nyertünk otthonukban. A találkozóból messzemenő következtetést nem kívánunk levonni. Sajnos a felkészülésünket több sérülés is gátolta. Fehér Zoltán és Nemes Attila jelenleg is sérüléssel bajlódik, elképzelhető, hogy a bajnoki nyitányon sem lépnek pályára. A betervezett munkát teljes mértékben nem tudtuk elvégezni.

A férfi Szuper Ligában a Szeged továbbra is kiemelkedik a magyar mezőnyből. A Tisza-partiak nemzetközi porondon is a legjobbak, jó eséllyel pályáznak a Világ Kupa- és a Bajnokok Ligája-győzelemre is, így a hazai bajnoki aranyérmet szinte előre oda lehet adni nekik. A dobogóra az említett Répcelak mellett a Ferencváros is bejelentkezik, és természetesen a ZTK-FMVas.

Fehér László (balról) továbbra is számít a fiatalokra, így a mellette álló Kozma Károlyra is. Fotó: Pezzetta Umberto

Az új idényben nemzetközi porondon is kevesebbet vállalnak az egerszegiek. A zalaiak csak az Európa Kupában indulnak, amelyet már többször megnyertek, és idén is szeretnék elhódítani a trófeát, ami cseppet sem ígérkezik könnyű feladatnak. Nem látják értelmét a BL-szereplésnek, mivel ott fiatal csapatuk súlyos vereségbe is beleszaladhat, ami nem tenne jót a tehetséges játékosok fejlődésének.

– A fiataloknak lesz lehetőségük a hazai bajnokságban való szereplésre. Az elmúlt idényben Kozma Károly, Pákai Zsolt bőven kaptak játéklehetőséget, nem okoztak csalódást – hangoztatta Fehér László. – A fiatalok beépítését a vezetéssel egyetértésben folytatni kívánjuk. Pintér Károly és Ostrom Bálint is több játéklehetőséget kaphat. A már említett sérülések miatt elképzelhető, hogy az első fordulóban fiatal csapattal lépünk pályára. A nyitányon az újonc Kazincbarcika vendégei leszünk. Célunk bár mely összeállításban a győzelem, tudásunk alapján erre reális esély mutatkozik.

A ZTK FMVas szombaton 14 órától lép pályára Kazincbarcikán.

Újság még a csapatnál, hogy a tavaly NB I-et megnyert tartalékcsapat megszűnt, a vezetés csak a további NB I-es szereplést támogatta volna. A játékosok nem vállalták az újabb első osztályú szereplést, inkább más csapatokhoz igazoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!