Sport

2017.04.09. 12:58

Babati mentett pontot a ZTE FC-nek

Zalaegerszeg – Vasárnap kora délután a ZTE FC a labdarúgó NB II 28. fordulójában a második helyezett Soroksárt fogadta. A ZTE FC az első félidőben jobban futballozott, vezetett, de a második félidőre szétesett, fordított a Soroksár és Babati büntetője kellett a zalaiaknak a pontmentéshez.

Kerkai Attila

ZTE FC -Soroksár SC 2-2 (1-0)

ZTE Aréna, 685 néző. Jv.: Vad II. (Vígh-Tarsonyi, Kovács II.).

ZTE FC: Szappanos – Angyal, Króner, Polényi, Deutsch – Nagy T. - Babati, Végh (Szatmári, 78.), Bedi, Paudits (Oláh, 70.) – Bobál. Vezetőedző: Csató Sándor.

Soroksár: Jova – Lorentz, Gyepes, Gengeliczki – Csilus, Huszák, Peszmeg, Sándor I. (Papp, 69.), Silye – Lovrencsics B. (Gárdos, 89.),  Popov (Haris, 22.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.

Gólszerzők: Babati (38., 94. - 11-esből), illetve Lovrencsics B. (77.), Papp (85.).

Sárga lap: Angyal (41.),illetve Lorentz (75.), Haris (81.), Peszmeg (83.), Papp (90.).

Kiállítva: Króner (69.), illetve Gyepes (59.), Peszmeg (94.).

Fotó: Pezzetta Umberto

Remek időben kezdődött a mérkőzés és nem sokat ismerkedtek egymással a csapatok. Az 5.percben Bobál előtt adódott jó lehetőség, de kimaradt a helyzet, aztán változatos futball mellett a 11. percben Bedi lépett ki, de 14 méterről nem találta el a kaput. A Soroksár három belső védővel, állt fel, de olykor ez ötvédős felállásra módosult, ahogy a játék megkívánta. Mindezt abszolút  rugalmasan alkalmazta a vendégcsapat, de  szó sem volt védekező berendezkedésről. A ZTE FC többet kezdeményezett, a  18. pewrcben Babati 22 méteres szabadrúgását tolta a sarokból szögletre Jova, a beadásból Króner fejelt, de egy emberbe, majd a kipattanót Paudits kapásból lőtte kapura, de egy emberről szögletre pattant a labda. A közönség  tapsa  jogosan harsant, tényleg szép megoldások voltak ezek. Túlzottan nagy iramról nem lehetett beszélni, viszont változatos futballt játszott a  két csapat. A 28. percben a nagyon aktív Paudits beadásából Bobál fejelt kapura, de Jova vetődve mentett. A ZTE több helyzetet dolgozott ki, ami  megkérdőjelezhetetlen volt,  de a Soroksár nem véletlenül tartozik a követlen élbolyhoz. Szervezetten futballozott, a kapkodás legkisebb jele nélkül és ez mindenképpen stabilitást adott játékának. A 35. percben hazai ziccer maradt ki, amikor Végh lépett ki, remekül passzolt az érkező Bobálhoz, aki 11 méterről csak Jovával állt szemben, de a kapus elcsípte a lövését. A másik oldalon Lovrencsics hagyott ki hasonló kaliberű ziccert: négy méterről fejelt az üres kapu fölé...A 37. percben pedig már vezetett a ZTE FC. Babati ugratta ki a bal összekötő helyén kilépő Pauditsot, akinek a lábáról Jova még levarázsolta a labdát, de aztán az érkező Babati elé sarkazott, a támadó pedig 17 méterről nagyszerűen lőtte ki a jobb felső sarkot, 1-0.  A ZTE vezetése megérdemelt volt, hiszen jobban játszott az első félidőben, több helyzetet dolgozott ki.

A második félidő csaknem egy kiállítással kezdődött, ám Gengeliczki belépője csak sárgát ért a játékvezetőnél... Mindenesetre a soroksári védő belépője Babatival szemben akár piros is lehetett volna. A korábbiakhoz képest a Soroksár többet kezdeményezett, az 54. percben pedig Króner gyakorlatilag gólhelyzetet akadályozott meg remek helyezkedésével, amikor  a kapu elé érkező Huszák elől  vágta ki a labdát. Az 56. percben pedig órási helyzetet hagyott ki Bobál: Gyepes adta el a labdát, az egerszegi csatár egy az egyben vezethette a labdát  kapura, de senkitől sem zavartatva nem tudta elcsavarni a labdát Jova mellett. Egy Bobál szintű támadónak ezt azért illett volna belőnie... Összességében mintha a ZTE is elbizonytalanodott volna a második félidőre, hiszen a korábbiaknál  többet hibázott. Az 59. percben aztán megfogyatkozott a Soroksár, amikor Gyepes szemből, nem a labdára irányítva mozdulatát megrúgta Bobált, s egyből villant a piros lap. A kiállítás jogosságán  nem lehetett vitatkozni. A 65. percben Végh kapott jó labdát, át is emelte védőjén, de nem tudta befejezni góllal az akciót, ugyanis  a labdáját beérték a védőjét. A 68. percben Babati varázsolta Bobál fejére a labdát, de fejese a lécről jött vissza. És ilyenkor jön el az a pillanat, amikor meg kell jegyezni:  ennyi kihagyott helyzetet nem lehet büntetlenül megúszni...

A 69. percben Lovrencsics lépett ki, Krónernek már csak egy választása volt, hogy megakadályozza, hogy lerántsa büntetőterület előtt. Ez is piros lap, Króner gyakorlatilag feláldozta magát. Tíz a tíz ellen folytatódott tehát a mérkőzés, a ZTE pedig mintha szétesett volna. A 77. percben úgy egyenlített a Soroksár, hogy a zalaiak 16-osán belül gyakorlatilag passzolgattak a vendégek, végül Lovrencsics Balázs 6 méterről Nagy Tamás nyakából fejelt a bal sarokba, 1-1.   A 80. percben Papp szabadrúgását kivédte Szappanos, de az ismétlésnél (Lorentz lőtt) a kapufa is besegített a ZTE-nek, hogy elkerülje a gólt. A Soroksár a győzelemért támadott, hiszen érezhetően a ZTE megroggyant, könnyen zavarba hozhatóvá vált a védelme. A 85. percben nem  kerülte el a végzetét az egerszegi csapat: megint a saját tizenhatosán belül passzolták ki a zalaiakat, Szappanos még védett egy lövést, de a kipattanót Papp tisztán fejelte a kapuba, 1-2.  A ZTE FC játéka a második félidőre alaposan visszaesett, a Soroksár pedig élt a lehetőséggel és csak azért nem győzött, mert a 94. percben Peszmeg a kapu elé érkező Bobált elkaszálta.  A soroksári fiút második sárgával kiállította a játékvezető, a büntetőt pedig Babati belőtte, pontot mentve csapatának, 2-2.

Ezzel mentett pontot a ZTE FC, a Soroksár pedig kiengedte a kezéből a győzelmet, amit szinte már megszerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!