Sport

2017.06.28. 16:45

A diákolimpia kosaras országos döntőjén 4. és 7. hely is jutott Zalába

Nagyszerű sikert értek el az egerszegi kosárlabdázók a III. korcsoportos diákolimpia döntőjében. Az egerszegi Eötvös-Liszt iskola a fiúknál megnyerte az országos döntőt, ahol a Petőfi-Dózsa iskola negyedikként zárt.

Kerkai Attila

Békés megyei Mezőberény adott otthont a III. korcsoportos diákolimpiai döntőnek, amin az ország nyolc legjobb csapata vehetett részt. A fiúknál Zala megyéből a területi döntőt követően az egerszegi Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola, valamint a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gárdája vívta ki a jogot az indulásra. A lányoknál a kanizsai Kőrösi-Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános iskola vehetett részt a nyolcas fináléban.

A Mezőberényben megrendezett országos döntőben a fiúk csoportkörében elkerülte egymást a két egerszegi csapat. Az Eötvös-Liszt együttese hódmezővásárhelyi (57-17), pécsi (62-57) és békéscsabai (54-14) ellenfelét is legyőzte, így az élen végzett. A Petőfi-Dózsa iskola csapata a dombóváriakat (70-64) és a szolnokiakat (72-49) legyőzte, azonban a debreceniektől kikapott (28-69), így másodikként zárt.

Az egerszegi fiú alakulat veretlenül szerezte meg az aranyérmet

Az elődöntőben a két egerszegi iskola együttese egymással nézett farkasszemet, ami talán az Eötvös-Liszt csapatát irányító Hanzséros Alajosnak volt a legfurcsább, hiszen egyesületi szinten a ZTE KK-nál a két iskola diákjai közül sokan egy csapatot alkotnak, éppen az ő keze alatt. Az elődöntőben az Eötvös nyert 61-50-re a Petőfi ellen, és ennek nyomán előbbi a döntőbe, utóbbi pedig a bronzcsatába jutott.

A fináléban az Eötvös-Liszt csapata a pécsi Városközponti Általános iskola ellen folytatta győzelmi sorozatát, hiszen az aranycsatában 61-54-re nyert, és ezzel az egerszegiek diákolimpiai bajnoki címet szereztek, méghozzá veretlenül. A bronzcsatában a Petőfi-Dózsa csapata újra a debreceni Kossuth Lajos-iskolával mérkőzött és ismét nyertek a hajdúságiak, ezúttal 62-42-re. Így a zalaiak a negyedik helyen zártak.

A torna álomcsapatába két egerszegi játékos is bekerült. Az All Star csapat tagjaként különdíjban részesült Szalay Domonkos (Eötvös-Liszt), valamint Makkos Dávid (Petőfi-Dózsa).

Az Eötvös-Liszt bajnokcsapatának tagjai: Bihari Barnabás, Döbrentei Bulcsú, Hegedüs Brúnó, Horváth Bálint, Kiss Armand, Koller Bálint, Kulcsár Olivér, Laki Patrik, Molnár Mátyás, Szalay Domonkos, Tóth Benedek, Tóth Gergye Ádám. Felkészítők, edzők: Hanzséros Alajos és Ambrus Péter.

A Petőfi-Dózsa 4. helyezett gárdának játékosai: Csuti Kornél, Fügemann Dániel, Gyimes Áron, Makkos Dávid, Némethy Barna, Novák-Téglás Patrik, Szűcs Valter, Takács Levente, Tóth Barnabás, Tóth Marcell, Lovas-Bán Barnabás, Zimborás Ákos. Felkészítő: Földesi Ádám.

A leányoknál a kanizsai Kőrösi-Péterfy csoportjában kikapott a dunakesziektől (45-52) és a miskolciaktól (35-67), a soproniakat viszont legyőzte (58-57), így a csoport 3. helyén zárt. A 7-8. helyért vívott helyosztón a Kőrösi-Péterfy csapata a mezőberényt 75-35-re legyőzte, és így a 7. helyen végzett.

A csapat tagjai: Baa Dominika, Csárdi Zoé, Csonka Kármen, Füredi Linda, Goda Napsugár, Horváth Lili, Németh Anna, Németh Dominika Csenge, Szomjas Csenge, Szórád Anna, Zsámár Panna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!