Sport

2016.05.21. 18:46

Bajnok lett a Hévíz a megyei I. osztályban

Zalaegerszeg - A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 25., utolsó előtti fordulójában bajnok lett a Hévíz SK.

Varga Andor

A fürdővárosi alakulat szombaton a Semjénháza együttesét látta vendégül, és a papírformának megfelelően, sima győzelmet aratott ellene. A zöld-fehérek 5-0-ás sikere önmagában még nem lett volna elég az aranyéremhez, ehhez szükség volt a Csesztreg botlására is: Fentős Pál csapata bő egy órán át 1-0-ra vezetett otthon a Pókaszepetk ellen, ám a vendégek végül egyenlítettek. Ezzel a Hévíz és a Csesztreg között a tabellán 4 pontra nőtt a különbség, amit a hátra lévő egy fordulóban nem lehet ledolgozni.

A Pókaszepetk (balról Száraz Zoltán) csesztregi helytállásával hozzásegítette a Hévízt a bajnoki cím megszerzéséhez Fotó: Kósa Róbert

Győzött a Gellénháza és a Zalalövő is (egyaránt hazai pályán, előbbi a Letenyét 1-0-ra, utóbbi a Szepetneket 4-1-re verte), így a bronzérem sorsa még nem dőlt el. Viszont ez már ma megtörténhet: nem kell hozzá más, mint hogy a Lenti TE odahaza két vállra fektesse a Csács-Nemesapátit. A további párosítás (minden meccs 17 óra): Kiskanizsa–Zalaszentgrót, Teskánd–Nagykanizsa.

A II. osztály szombati eredményei. Északi-csoport: Böde–Zalaszentiván 4-2, Gyenesdiás–Cserszegtomaj 6-2, Police-Ola–Nagykapornak 3-3. Dél: Molnári–Gelse 2-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!