Sport

2017.08.15. 16:00

Bajnokok találkozója Balatongyörökön

KESZTHELY - A hagyományoknak megfelelően augusztus 20-át megelőző pénteken, vagyis 18-án Balatongyörökön kerül sor az egykori keszthelyi bajnok labdarúgók találkozójára.

Iglódi Endre

Ott lesz az 1960-as bajnokcsapatból Pém Árpád, a kapus Jáger, Pécsi Ottó és a legendás góllövő, Fábián János, akinek a legrégebbi az igazolása (1950) Keszthelyen, továbbá Molnár Béla, Kárpáti János és Magyar István is. Az évtized legjobbjai közül a középpályás Biczó, a védő Bognár Péter, Czelvikker és a későbbi zalaegerszegi kedvenc Kocsis Tamás. A 40 évvel ezelőtti bajnokcsapatból többek között György dr., Szabó K., Czédula, Deli és Varga. Várják a legendás NB II-be jutott 1980-as bajnokcsapat tagjait, Bagót, Tóbiást, Feketét, Naszádost, Némethet és a többieket.

Meghívták a szervezők a kiváló kapusokat, Hajbát, Sándorfit, a ma is játszó Jánosát és a még mindig aktív középpályást, Galántai Tibort, a 80-as évek játékosai közül Englónert, Czirákit és minden idők talán legjobb keszthelyi labdarúgóit, a kapus Németh Györgyöt és a 16-szoros magyar válogatott védőt, Nagy III Jánost.

Minden évben ott vannak a város örökös gólkirályai, Rácz László, Kiss János és dr. Sebők Ferdinánd és a legendás edző, Gellei Imre, valamint Szabó Imre és Varsányi Sándor. A találkozón közösen megemlékeznek azokról, akik az elmúlt egy esztendőben hunytak el, így az 1967-es bajnokcsapat tagjáról: Verebesről, Fonnyadt Imréről és dr. Kató Gergelyről, aki különböző szerepekben fél évszázadon keresztül szolgálta a város labdarúgását. Érkezik a találkozóra Béres Ferenc, aki éppen 40 éve igazolt a Keszthelyi Haladáshoz és a 2017. évi megyei II. osztályban bajnok együttes elnöke.

A főszervező és vendéglátó dr. Török Lajos ismét örömmel hívta meg a labdarúgókat, s újra nagyon várja a találkozást.

- Mindig öröm a régiekkel találkoznom, hiszen van közöttük olyan, akivel együtt játszottam, a többiek esetében pedig az egyesület valamelyik vezetői posztjából voltam közvetlen kapcsolatban - mondta el a találkozó előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!