Sport

2017.06.30. 17:00

Balázs Zsolt visszatér a ZTE FC-hez

ZALAEGERSZEG A ZTE FC NB II-es labdarúgó-csapata a hétvégén a nyári felkészülés új szakaszába lép: Ausztriában, Olbendorfban, az orosz I. ligás Amkar Perm ellenében vasárnap 18 órakor lejátssza első edzőmérkőzését.

Varga Andor

Ez a fejlemény persze nem ér váratlanul senkit, hiszen az előkészületei meccsek menetrendje jó két hete ismert volt már, a szurkolókat sokkal inkább foglalkoztatják a keret kialakításáról szóló hírek. Pénteken ebből is kaptunk egy csokorra valót Ágoston Zoltán klubigazgatótól.

– Az első egy szerződéshosszabbítás: Nagy Tamás két újabb évet írt alá a ZTE-hez – kezdte az elöljáró. – Aztán igazoltunk egy rutinos volt szlovák válogatott középpályást, Tomas Dubek személyében. Csütörtökön még a Ruzomberok színeiben Európa Liga-mérkőzésen lépett pályára a Vojvodina ellen. Magyar felmenőkkel rendelkezik, így tudtuk szerződtetni, a játékengedélyére a végső áldást az MLSZ-nek még meg kell adnia. De az előzetes egyeztetések alapján várhatóan pozitív lesz az elbírálás. A tavasszal Pakson kölcsönben szerepelt Daru Bence ügye is lezárult: a két klub megegyezett a játékos végleges átigazolásáról. Ám van egy érkezőnk is Paksról, a korábban a ZTE-ben szép éveket eltöltött Balázs Zsolt személyében. Zsoca a tavaszt Kispesten töltötte kölcsönben, így magyar bajnoknak vallhatja magát, és immár több mint 200 NB I-es meccsel a háta mögött tér vissza hozzánk. Hároméves szerződést írtunk alá, és reméljük, tapasztalatával segíteni tud céljaink elérésében.

A tréningeken mostantól már majdnem a teljes őszi keret részt vehet, a klubigazgató szerint 95 százalékban kész a csapat Fotó: Pezzetta Umberto

A tavaly a ZTE-ben szerepelt kölcsönjátékosok közül az MTK-s Deutsch Bence és Jaikab Dávid maradnak a fővárosi kék-fehéreknél. Bobál Gergely viszont szeretnék soraikban tudni az egerszegiek, vele tárgyalásban vannak.

– Egy szélső védővel és egy-két támadóval szeretnénk még megerősíteni az együttest – mondta a továbbiakról Ágoston Zoltán. – A keretünk véleményem szerint 95 százalékban kialakult, és a nyitott kérdésekre is igyekszünk gyorsan válaszolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!