Sport

2016.11.30. 12:54

Balmazújvárosban nyert a ZTE FC és továbbjutott! (frissítve)

Szerdán a labdarúgó Magyra Kupa legjobb 32 együttese között lépett pályára a ZTE FC együttese Balmazújvárosban. Az egerszegiek nyertek és továbbjutottak a legjobb 16 csapat közé.

Kerkai Attila

 

Szakály Attila, a ZTE  FC középpályása döntő érdemeket szerzett a továbbjutás kiharcolásában Fotó: Katona Tibor

Balmazújváros–ZTE FC 1-2 (0-1)

Balmazújváros, 500 néző. Vezette: Nagy R. (Varga Zs., Márkus T.).

Balmazújváros: Szécsi – Bokros, Papp, Tamás L., Balogh K. – Vajda (Vólent, 60.), Zsiga, Hadházi, Vachtler (Máté J., 46.), Bódis (Varga K., 79.) – Kovács Á. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

ZTE FC: Fadgyas – Króner, Forgács, Deutsch – Villám, Kretz, Szakály, Szalkai – Ekker (Végh, 92.), Bobál (Gottfried (74.), Bailo (Ágoston, 90.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerzők: Tamás L. (72.), illetve Szakály A. (27.), Bobál (52.).

A számos sérült miatt tartalékos kerettel pályára lépő ZTE FC az NB II-ben szintén élcsapatnak számító Balmazújváros otthonában lépett pályára. A kezdeti percek után az egerszegiek vették át a játék irányítását és a 14. percben csaknem egy öngóllal vezetést is  szereztek, de a kapufa mentett. A balmazújvárosi stadion talaja a vasárnapi bajnokin alaposan elázott, ami még szerdán is érződött, de összességében ez a körülmény nem lehetett gátja a szervezett játéknak. A ZTE FC három belső védővel állt fel, hiszen erre a találkozóra – a hiányzók miatt is – szerkezetet váltott, ami jól működött. A 27. percben aztán egy bal oldali szabadrúgást Szakály Attila végzett el, a jobb lábban középre ívelt labda az ötösön megpattant és a kint álló hazai kapus mellett a hosszú felső sarokban kötött ki, 0-1. Akár potyaízűnek is lehetett nevezni ezt a gólt, de vezetett a ZTE FC, és az ő szempontjából ez volt a fontos.

Fordulás után gyorsan növelte az előnyét a ZTE FC, amikor az 52. percben Szakály szabadrúgása még kipattant, de Bobálhoz került, ő pedig nem hibázott, 0-2. Ekkor a Balmazújváros is egyre nagyobb lendülettel támadott, de a ZTE FC okosan kontrázott, így a játékában benne volt továbbra is a gól. Az egerszegiek taktikája érvényesült, még akkor is, ha a 72. percben egy szöglet után Tamás L. fejesével szépített a házigazda, 1-2. Bobál Gergelyt viszont húzódás miatt le kellett cserélni, ez kellemetlenül érintette a ZTE FC-t, amely szervezetten futballozott. Bár a végén a hazaiak nagyon kihegyezték játékukat arra, hogy az egyenlítés, ezzel együtt a hosszabbítás összejöjjön számukra, ez a tervük már nem valósulhatott meg. A ZTE FC győzött, méghozzá a két csapat egymás elleni történelmében először sikerült ez az egerszegieknek Balmazújvárosban, ami számukra a továbbjutást eredményezte.

A labdarúgó Magyar Kupa legjobb 16 csapatát pénteken az MLSZ-ben sorsolják össze. Az újabb körben már két találkozó dönt a továbbjutásról, ám ezeket a találkozókat majd februárban rendezik meg.

Feczkó Tamás: „ A gyengébb egyéni teljesítmények mellett is megérdemeltük volna a hosszabbítás kiharcolását.”

Csató Sándor: „Jól játszottunk, magabiztosak voltunk, s összességében jól nézett ki a csapat. A talaj egy kissé nehéz volt, de jól hoztuk fel a labdákat és mertünk futballozni. A második félidőben is az történt, amit mi szerettünk volna, dicsérnem kell a csapatot a jó hozzáállásáért.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!