Sport

2016.01.21. 17:26

Bedi szalagjai sérültek, pár hét kihagyás vár rá

Zalaegerszeg - Bedi Bence, a ZTE FC labdarúgócsapatának középpályása szalagsérülést szenvedett a szerdai, Maribor elleni felkészülési mérkőzésen - állapította meg a játékos tüzetes orvosi vizsgálata.

Kerkai Attila

A klub csütörtökön egy, elsősorban a képzést elősegítő megállapodást is kötött.

Szerdán a ZTE FC a szlovén bajnok NK Maribor ellen 2-2-es döntetlent játszott edzőmérkőzésen, ami örömteli eredmény, viszont a találkozón térdsérülést szenvedett Bedi Bence, a csapat tehetséges 20 éves játékosa, s immár mondhatni, hogy alapembere is. A játékost ölben kellett levinni a pályáról, aki még ott a helyszínen, Moravske Toplicén érdeklődésünkre elmondta: beszorult a térde ellenfelének lábai közé, és egy reccsenést hallott. Szerda este MR-vizsgálaton esett át, aminek csütörtökön lett meg az eredménye. Erről kérdeztük a csapat orvosát, dr. Magyar Lászlót.

Az a bizonyos fájdalmas pillanat, melyet fotós kollégánk is megörökített, bár ettől valószínűleg Bedi Bence (középen, kékben) is eltekintett volna. Pihennie kell, s türelmesnek lennie, hogy mihamarabb újra a pályán legyen, hiszen rá is szükség van tavasszal a zalaiak csapatában
Fotó: Szekeres Péter

- A felvételek alapján úgy tűnik, hogy a játékos keresztszalagja és a porc sem károsodott, viszont részleges belsőszalag-sérülést szenvedett - tudtuk meg tőle. - Jelen állás szerint ez így is többhetes kihagyást eredményez Bence esetében.

Az, hogy a tavaszi rajtra felépül-e az ősszel valamennyi mérkőzésen szerepelt játékos, egyelőre nem tudni, de bíznak benne, hogy gyógyulása a lehetőségek szerint gyors lesz.

Csütörtökön a ZTE FC székházában sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a klub stratégiai megállapodást köt a Coerver Coaching (labdarúgó-készségfejlesztő és -képzési program) magyarországi képviseletével, melyet a korábbi többszörös magyar válogatott, Szalma József irányít. A holland Wiel Coerver edző által kifejlesztett módszer nem ismeretlen a labdarúgás világában. A „labdaérzékenységet" fejlesztő módszert a nagy klubok és játékosok esetében is használják, s mint Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezetője is elmondta, az a céljuk, hogy az utánpótlásban legtehetségesebbnek ítélt játékosaik még tovább tudjanak fejlődni ezáltal.

A tájékoztatón jelen lévő Szalma József, a módszer magyarországi vezetője elmondta, hogy a 32 éve Wiel Coerver által megalkotott (a sztárok mozdulatait figyelte meg és rendszerezte azokat) és azóta folyamatosan fejlesztett képzés idehaza újszerűnek mondható, de elhangzott, hogy már korábban is lett volna létjogosultsága. A ZTE FC-vel kötött megállapodásnak örül, hiszen mint mondta: jó látni, hogy ismét épül a ZTE futballja, s ebben véleménye szerint ők is segíthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!