Sport

2016.07.13. 15:20

Bemutatták Székely Tibort - Cél az utánpótlás-nevelés és az NB III-as sikeres szereplés

Hévíz - Székely Tibor, a fürdővárosi futballisták új vezetőedzőjének feladata az NB III-ban való sikeres szereplés biztosítása - jelentették be egy szerdai sajtótájékoztatón.

Keszey Ágnes

A korábban Szigetszentmiklóson, a Haladásnál és Ajkán is dolgozott Székely Tibort - mint már megírtuk - egy hete nevezték ki a Hévíz SK felnőtt csapatának vezetőedzőjének. Papp Gábor polgármester mutatta be az NB III-as csapathoz érkezett szakembert. Úgy fogalmazott: megmaradni ebben az osztályban nagyon komoly szakmai és anyagi kihívás. A csapatot az önkormányzat továbbra is támogatja, hogy stabilan bent tudjon maradni az NBI III-ban.

Székely Tibor (balról) és Papp Gábor polgármester a jövő terveiről szólt a szerdai sajtótájékoztatón. Fotó: a szerző

- Azzal, hogy az első tizenkét csapat alatt meghúzzák a vonalat, tehát öt kieső lesz csoportonként, ez beleillik a kihívások fogalmába - vallja Székely Tibor. A 21 éve edzősködő szakember elmondta: a hévízi csapatot tehetséges, mentálisan jó állapotban lévő játékosok alkotják, s az infrastruktúrával is elégedett.

- A keret megerősítésén dolgozunk, az elmenőket pótolni kell. A bajnokságot megnyert kezdők között is vannak távozók - részletezte az edző, akinek asszisztense Csáki László lesz, az erőnléti edző Haraszti Gergely, aki heti két alkalommal dolgozik a csapattal. Damina László szakosztály-vezető az utánpótlás nevelés fontosságát emelte ki. Ismertette: a kilenc távozó játékost pótolva Ajkáról érkezik Jánosa Tibor, Budafokról Major Máté, Sárvárról Potyi Gábor, a csapatot erősíti Polareczki Roland és Buzási Gábor, s utánpótlás játékosokra is számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!