Sport

2016.03.22. 17:07

Bencsik Márk bronzéremmel zárt, készülnek a szabadba

Hévíz - Kecskeméten rendezték meg az íjászok terem országos bajnokságát, melyen 180 íjász mérettette meg magát. Szép zalai, hévízi siker is született Bencsik Márk révén, aki bronzérmet nyert a serdülőknél.

Kerkai Attila

Serdülő olimpiai kategóriában 12 íjász kvalifikálta magát az országos bajnokságra. A Hévíz SK versenyzői közül a rangsoroló verseny jól indult, az első fordulóban Bencsik Márk az első, Szüts Mátyás a hatodik helyen végzett. A második sorban, mely a végleges rangsort adta, Bencsik harmadik, Szüts hatodik helyen rangsorolt.

Bencsik Márk szép sikert könyvelt el ezzel a helyezéssel

Ez után az első nyolc versenyzőt „fésűs rendszerben” összepárosították és elkezdődtek a kieséses fordulók. Szüts Mátyás ellenfelétől kikapott 3-0-ra, így kiesett a versenyből. Bencsik Márk debreceni ellenfelét 3-0-ra legyőzte, így bekerült a legjobb négybe. Ez után egy másik debreceni ellenfelétől kikapott 3-0-ra, így már csak a bronzéremért indulhatott. A bronzmeccsen a budapesti Malév SC versenyzőjével vívott küzdelemben biztosan győzött 7-1-re.- A rangsoroló utáni kieséses, szettrendszerű versenyszakasz a legnehezebb része egy ilyen versenynek - tudtuk meg Bencsik Pétertől, a Hévíz SK elnökétől, aki a fiúk edzője is egyben.

- Itt nagyon sokat számít a mentális és fizikai állapot, felkészültség. Ebben a szakaszban bármi megtörténhet, mivel nem a pontok összessége adja a végeredményt, hanem egy lőtt kör csak szettpontot ad. Így egy jó vagy rossz sorozat is eldöntheti a továbbjutást.

A junior válogatottból csak Bencsik Márk ért el dobogós helyezést, de számítottunk erre, mivel a felkészülési időszakban mindent megtettünk a cél eléréséért. Nagyon nehéz verseny volt, nagyon kemény ellenfelekkel. Ezzel véget ért a teremszezon, kezdődik a kinti felkészülés, s jönnek a versenyek: az ob-re kvalifikáló viadalok és a Hévízen rendezendő ifjúsági Európa Kupa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!