Sport

2017.08.15. 15:50

Az új bajnokságra is benevezett a Göcsej SK futsal csapata

ZALAEGERSZEG - Néhány év alatt a zalai sportélet egyik meghatározó szereplőjévé lépett elő a Göcsej SK férfi futsal csapata, amely viszont a legutóbbi szezon végén kiesett az élvonalból. A klub nehézségei már tavasszal ismertté váltak, ám a Göcsej SK NB I-es női és NB II-es férfi futsal csapata is nevezett a soron következő bajnokságra.

Kerkai Attila

A Göcsej SK megjelenése a zalai sportpalettán igazi sikertörténet volt, hiszen a férfi futsal csapat megalakítása után az NB II-ben kezdhette meg első szezonját a csapat. Méghozzá az elejétől kezdve Bagó Gábor edző irányításával, s az első szezon tanulóévnek volt tekinthető. A 2014-2015-ös bajnokságban már sokkal előrébb lépett az együttes, hiszen megnyerte az NB II-t és feljutott az NB I-be. Két szezont játszott a legmagasabb osztályban a csapat, az első évben majdnem sikerült a felsőházba jutnia, végül hetedik lett. A legutóbbi szezonnak is úgy indult neki, hogy bekerülhet a legjobb hat közé. Időközben a női csapatuk is NB I-es lett, azonban év közben már jelentkeznek nehézségek a klubnál, amiről mi is beszámoltunk. A Göcsej SK elnöke, Friss Szabolcs is nyilatkozott ezekről, s a bajnoki szereplésre tavasszal már alaposan rányomta mindez a bélyegét.

 

Végül a női együttes megkapaszkodott az NB I-ben, a férfi csapat viszont sokszor létszámhiánnyal is küzdve elfogyott a végére, és kiesett. Azóta csak annyi információ jutott el hozzánk is, hogy a Göcsej SK anyagi helyzetét próbálják rendbehozni, ám csapatépítést mindez nem segítette elő. Arra voltunk kíváncsiak, hogy miként áll ez a munka, hiszen három hét múlva kezdődik a bajnokság.

Első utunk Bagó Gáborhoz, a Göcsej SK férfi csapatának edzőjéhez vezetett, aki annyit mondott, hogy gyakorlatilag egy teljesen új csapatot kellene építeni az NB II-re, hiszen sokan elmentek tőlük. A meglévő bizonytalanságok okán azt javasolta, hogy keressük meg Major Krisztiánt, aki a klubnál a felnőtt csapatok ügyeit intézi.

Megtettük és kiderült, hogy beadták a nevezést a következő szezonra.

- Női csapatunkat az NB I-be, a férfi együttest pedig az NB II-re neveztük, az MLSZ pedig befogadta ezeket - tudtuk meg Major Krisztiántól. - Lesz csapatunk tehát, indulunk az új bajnokságban, ám éppen most is zajlanak azok a megbeszélések, melyek végérvényesen körvonalazzák majd a lehetőségeinket. Játékosokkal is egyeztetünk, s azt szeretnénk, ha a jövő hét elején már pontos tájékoztatást adhatnánk konkrét céljainkról.

Az elmondottak alapján tehát lesz egerszegi futsalcsapat a női NB I-ben és a férfi NB II-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!