Berlini átszállással a világbajnokságra - Molnár Flóra két egyéni számban biztosan rajtkőre lép

2017. július 17., 07:00 szerző: Kühne László
komment
NAGYKANIZSA - Molnár Flóra, a Délzalai Vízmű SE olimpikon úszója napokon belül átesik a világbajnoki tűzkeresztségen is: a budapesti vizes vb-n július 23-án kezdi meg szereplését.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A 19 éves sprinter két egyéni számban, 50 méter gyorson és pillangón biztosan rajtkőre lép, és még ott lehet számára a 4x100-as női gyors váltó is a "kínálatban". A világbajnoki nyitány alatt Flóra Nagykanizsán tréningezett, mostantól azonban felgyorsulnak számára is a történések a július 30-ig tartó vb-vel párhuzamosan.

- Még el sem kezdődött a verseny, de már lehet neked is számos érméd a vb-ről...

- Igen, a testvérem mutatta, hogy az 50 forintos hátoldalára a viadal emblémája került. Nem csoda, hogy most sok minden a vb jegyében zajlik, hiszen valóban egyedi léptékű sportesemény részesei lehetünk hamarosan.

- Egy sportoló számára is különleges, hogy hazai pályán készülhet világversenyre.

- Semmivel össze nem hasonlítható érzés, hogy itthon bizonyíthatsz. Az nem kifejezés, hogy várom az első versenynapot, hosszú ideje csak ez jár a fejemben.

- Úgy hallottam, jól "megpörgettétek" a napokban Kanizsán a programot.

- Rettenetesen fáradt is vagyok, nem hiába iktattunk be külön masszázst és jóval többet is aludtam ezekben a napokban. Persze, menni kell tovább, és venni az újabb lépcsőfokokat.

- És hogy alakul a további program?

- Edzőmmel, Polgár Sanyival indulunk Berlinbe, a hátralévő néhány napban ott végezhetjük el az utolsó simításokat. Azért utazunk a német fővárosba, mert ott van olyan technika, ellenáramoltató medence, ami az én stílusomnak különösen jól jöhet. Aztán csütörtökön már én is Pesten leszek, a válogatottal együtt, mely a Margit-szigeten tölti majd az időt edzőtábor jelleggel az úszóversenyek rajtjáig.

- A szövetségi kapitánnyal értekezel majd?

- Nem sokat, ahogy eddig sem sokszor találkoztunk. Rómában mondjuk igen, ott láthatta is az 50 m pillangón úszott országos csúcsomat. Az úszás olyan sport, melyben az eredmények beszélnek az ember helyett, az idők ott vannak feketén-fehéren a szakmai stáb előtt, a sportoló pedig készül a saját edzőjével a legjobb tudása szerint.

- A vb-n hogyan alakul a programod?

- Ha a női 4x100 méteres gyorsváltóban is úszom, akkor már vasárnap kezdek élesben. Július 28-án aztán jöhet a pillangó, egy nappal később pedig a gyors.

- Milyen reményekkel indulsz egyéniben?

- Soha nem szoktam ezzel foglalkozni. A lényeg, hogy önmagamban helyükön legyenek a dolgok.

- Van benned feszültség?

- Soha nem vagyok feszült, csak jó értelemben vett várakozást érzek.

- Van olyan válogatott kerettag, akivel többet beszélgetsz, esetleg szakmázol?

- Például Szilágyi Liliána ilyen, vele régebbről ismerjük egymást és ezt a sportolói lelkünk is érzi. Lilivel azért tényleg sokat értekezünk.

- Akár már Amerikáról is?

- Az egy másik fejezet lesz, most a vb a fontos.

Kühne László

2017. július 17., 07:00 szerző: Kühne László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...