Sport

2016.09.19. 14:25

Besegített a közönség is a ZTE győzelmébe

Zalaegerszeg - Amikor vasárnap este az első félidő véget ért, talán senki nem gondolt arra, hogy a ZTE FC NB II-es labdarúgóinak végül igencsak meg kell izzadniuk a sikerért (3-2) a Szolnok ellen. Végül ez történt, és mindenképpen tanulságos kilencven percen jutottak túl a zalaiak.

Kerkai Attila

A ZTE FC az első félidőben valóban úgy futballozott, ahogy az elvárható volt tőle. Szervezetten, olykor szemre is szépen és gördülékenyen játszottak az egerszegiek, ráadásul a gólok sem maradtak el. Patvaros Zsolt egy szép bombával, Végh Gábor pedig egy bátor és jó lövéssel juttatta két gólos előnyhöz együttesét. Ám jött a második félidő, ami viszont már a Szolnoké volt. Függetlenül a végeredménytől, hiszen a ZTE FC végül megnyerte a találkozót, hiszen a Tisza-partiak tényleg jobban futballoztak, A ZTE-re a kapkodás lett a jellemző, ami addig nem volt benne a levegőben. A Szolnok megérdemelten egyenlített, s szokták mondani, hogy a szerencse csak akkor áll egy csapat mellé, ha azért tesz is valamit. Nos, az egerszegiek most azzal nyertek, hogy nem estek össze 2-2 után sem. Nagy szerepe volt ebben a védekezésnek - bár az is megjegyzendő: a két kapott gólt éppen a védekezésbeli kihagyások következményei voltak -, s itt külön ki kell emelni Forgács Andrást és Patvaros Zsoltot mezőnymunkájukért. Amikor aztán Bobál Gergely beleért a szögletbe és a labdát Molnár-Farkas Tamás kapus a gólvonal mögül paskolta ki, ez lett végül a szerencsefaktor. A szolnokiak persze vitatják, hogy a labda teljes terjedelmében áthaladt-e a gólvonalon. Mert tény, hogy egy ilyen kiélezett helyzetben a játékvezető - ha csak nem volt teljesen meggyőződve az ítélet helyességéről - dönthetett másként is egy felfokozott állapotban, s ez benne a lutri is...

Patvaros Zsolt tehát gólt szerzett, egy szép bombával vette be a Szolnok kapuját az első félidőben. A győztes zalai találatról pedig „szemtanúként" is kérdezhettük. Egyébként szerinte is az volt.

Vetődik a szolnoki kapus Bobál pöccintésére. A labda már a gólvonal felett jár, de itt nem állt meg, mert még ki is kellett ütni. Vagyis, nagy valószínűséggel a játékvezető jó döntést hozott Fotó: Szekeres Péter

- Én is úgy láttam, hogy a labda teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon, hiszen szemben voltam az esettel - hallottuk Patvaros Zsolttól, aki persze a góljáról is megemlékezett és persze arról is kérdeztük, mi történt a csapattal a második félidőben. - Balról vezettünk egy támadást és kértem a labdát, mert nem volt senki sem a közelemben. Szerencsére nagyon jól eltaláltam. Vezettünk és a szünetben éppen arról beszéltünk, nem eshetünk abba a hibába, hogy a kétgólos előny birtokában visszavegyünk. Nem is ez történt, inkább a Szolnok váltott, hiszen már minden mindegy alapon kezdett el futballozni. Mire felvettük volna ehhez a ritmust, gyorsan jött a szépítés, majd az egyenlítés. Kettő-kettő után viszont szerintem a csapat összekapta magát, s végül a győztes gólt is megszereztük. A tanulság az számunkra is, hogy nem először játszunk olyan mérkőzést, melyen két ellentétes félidőt produkálunk. Kiegyensúlyozottabbnak kell lenni, hiszen látjuk, milyen hektikus ez a bajnokság, s bármikor meglepetések is születhetnek.

Csató Sándor vezetőedző a mérkőzés utáni nyilatkozatában - dicsérően - kitért a közönségre is, amire később bővebben is rákérdeztünk.

- Sajnos bent maradtunk az öltözőben, de azt is hozzáteszem, hogy a középpályán is elfáradtak a fiatalok - mondta. - A szurkolók viszont éppen úgy reagáltak, ahogy mindig jó lenne hallani a hangjukat. Mert jött a buzdítás, ami a csapatnak is rengeteget jelentett, Bárcsak még többen lennének mindig a lelátón, hiszen az mindenkit feldob.

A ZTE FC vasárnap a Puskás FC vendége lesz, ám előtte szerdán Magyar Kupa-mérkőzést játszik a Tolna megyei Tevelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!