Sport

2017.06.05. 20:50

A bronzcsata jut a ZTE KK-nak, szerdán Körmenden kezdenek

ZALAEGERSZEG Bár hősiesen helytállt, mégsem tudta kiharcolni a férfi kosárlabda elődöntőben az ötödik mérkőzést a Zalakerámia-ZTE KK. Szombaton az Alba Fehérvár nyert és továbbjutott, immár a döntőbe, a ZTE KK pedig készülhet a Körmend elleni bronzcsatára.

Kerkai Attila

Zalakerémia-ZTE KK- Alba Fehérvár Puebla Plus 74-79 (27-21, 16-15,
19-23, 12-20)

Zalaegerszeg, Zalakerámia sportcsarnok, 2600 néző. Jv.: Pálla, Győrffy, Söjtöry.

ZTE KK: Ubilla 11/3, Norfleet 22/12, Benke 7, Szabó Zs. 7/3, Drungilas 17. Csere: Mohácsi 8/6, Wright, Kis R. 2, Gáll. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Alba Fehérvár: Taylor 13/9, Mohammed 15/9, Shepard 17, Lóránt 4, Keller Á. 10. Csere: Edwards 16, Farr 4, Markovic, Keller I. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Szombaton újra megteltek a sportcsarnok lelátói, az egerszegi sérültek is rendelkezésre álltak, azonban Emmanuel Ubilla és Julian Norfleet mozgásán nem lehetett nem észrevenni: "összedrótozva" vállalták a játékot. Ami sokat számított, hiszen nem volt meg bennük a kellő és megszokott gyorsaság, a ZTE KK viszont nagyon nagyot küzdött. Az első félidőben volt már 27-13 is az állás, de a bajnoki finálétól már csak egy lépésre lévő Alba Fehérvár nem engedte el a az egerszegieket, a csarnokban pedig remek volt a hangulat. A második félidőben jött ki az, hogy a fehérváriak jelen pillanatban jobb állapotban vannak.

Emmanuel Ubilla kap kemény védekezést a fehérváriaktól. Ő is sérülten játszott Fotó: Pezzetta Umberto

Taylor és Edwards vezérletével egyre szorított a vendégcsapat, amely a 33. percben érte utol az addig vezető ZTE KK-t (64-64). Az egerszegiek egyre többet hibáztak, ami a fáradtság számlájára is írható. Az utolsó pillanatig nyílt maradt a csata, 74-75-nél Mohamed hármasa kimaradt, s lett volna idő a győztes kosár megszerzésére, csakhogy a lepattanó az Albáé maradt, amely jól sáfárkodott a maradék másodpercekkel.

A ZTE KK emberfelettit küzdött, de nem tudta kiharcolni az ötödik mérkőzést. A párharcot az Alba Fehérvár nyerte 3-1-re, amely bejutott a fináléba és a Falco lesz az ellenfele. A Zalakerámia-ZTE KK a folytatásban a bronzéremért csatázhat, méghozzá a Körmenddel. Szerdán 18 órakor Körmenden kezdenek, majd szombaton Zalaegerszeg, s ha szükséges, akkor kedden ismét Körmend a helyszín.

Bencze Tamás: "Nem vagyok boldog, és gratulálok az ellenfélnek. Az Alba a második félidőben jól játszott, kihasználták a hibáinkat és a csapatvédekezésünk is szellős lett. A fáradtság és a sérülések is közrejátszottak abban, hogy így alakult. Megpróbáljuk összeszedni magunkat, hiszen a bajnokságnak még nincs vége, a bronzérmet meg akarjuk szerezni.

 

Btaniszlav Dzunics: "Nagyon kiélezett csata volt ez is, ami egylabdás mérkőzéssé vált. Kis szerencse is kellett nekünk a sikerhez, de a második félidőben azért nagyon keményen és jól dolgoztunk. Az egész elődöntős sorozat igazi nagy csatát hozott. A ZTE-nél a sérülések is befolyásolták már a játékukat. "

 

Alhaji Mohammed: "Az első két negyedben nem játszottunk igazán jól. A szünet után agresszívebbé vált a kosárlabdánk, és sokat számított a szervezettebb védekezésünk is. Nagyot harcoltunk ezért a győzelemért."

 

Julian Norfleet: "Kemény mérkőzés volt ez is. Mindent megtettünk, de a harmadik negyedben és az utolsóban is sok büntetőt és tiszta helyzetet hagytunk ki. Megtettünk mindent, hiszen mindenki láthatta, hogy az utolsó pillanatig volt esélyünk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!