Sport

2017.05.14. 17:42

Cigándon nyert a ZTE FC, méghozzá magabiztosan

A labdarúgó NB II 35. fordulójában a kiesés elől menekülő és a hazaiak által is az utolsó szalmaszálnak tekintett mérkőzésen, Cigándon lépett pályára a ZTE FC együttese. Az egerszegiek folytatták jó sorozatukat és magabiztosan győztek.

Kerkai Attila

Cigánd SE – ZTE FC 2-4 (1-1)

Cigánd, 300 néző. Jv.: Veizer (Horváth R., Szilágyi).

Cigánd SE: Sánta - Molnár, Raducu, Csicsvári, Szilágyi - Nicorec, Kuti, Oltean, Angyal - Varga Kevin, Popescu. Vezetőedző: Szénay Péter.

ZTE FC: Fadgyas - Króner, Kovács, Forgács, Polényi, Deutsch - Szatmári, Nagy T., Bedi - Babati, Bobál. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerzők: Popescu (24.), Katona (89.), illetve Bobál (18.), Deutsch (50., 82.), Króner (63.).

Sárga lap: Babati (59), Bagy T. (77.).

Kiállítva: Csicsvári (32.).

Deutsch Bence két góllal járult hozzá az egerszegi sikerhez.

Fotó: Szekeres Péter

A ZTE FC önbizalmának minden bizonnyal nem tett rosszat a legutóbbi két fordulóban elért két győzelme, azonban Csató Sándor csapatának a  Cigánd elleni találkozóra való  készülődés nem volt zavartalan. Sőt, az alapembernek számító Szappanos Péter el sem utazott a távoli helyszínre, hiszen a héten  beteg volt, lázzal küzdött, így a szezonban először Fadgyas Milán állt a ZTE FC kapujában kezdőként. Ami a hazaiakat illeti, az utolsó előtti helyről várták ezt a mérkőzést és  Szénay Péter vezetőedző egyértelműsítette: addig, amíg van egy halvány reményük a bent maradásra, küzdeni fognak. A szlovákiai  szakember, aki egyébként főállásban a Szlovák Labdarúgó Szövetség alkalmazottja és az ottani edzőképzésért is felel,  azt is elmondta: innentől már bravúrok árán tudnák elérni céljukat.

A ZTE FC értelemszerűen egy nappal korábban útra kelta mérkőzésre, melyen Csató Sándor vezetőedző nem szakított a legutóbbi két mérkőzés „hagyományával”. Vagyis, a három belső védős felállást választotta, hiszen ez Békéscsabán és idehaza az SZEOL SC ellen is bevált. Az egerszegiek taktikus futballt választottak és a 18. percben már vezettek, amikor  Deutsch bal oldali beadását Bobál belsőzte a kapuba, 0-1. A támadó a két csapat őszi, egerszegi találkozóján is főszerepet vállalt csapata sikerében, hiszen a 2-1-re megnyert mérkőzésen duplázott. Ám nem sokáig örülhettek vezetésüknek a zalaiak, ugyanis Popescu a 24. percben egyenlített, bár fadgyas még a gólvonalon elérte a labdát, de bepattant a kezéről, 1-1. A 32. perctől tíz emberrel játszott a házigazda, ugyanis Csicsvári a kilépő Bobált lerántotta a kaputól 20 méterre és  piros lappal kiszállt a játékból.

A második félidőt korai góllal kezdte a ZTE FC, amikor jobb oldali beadást után Deutsch Bence fejelt a kapuba, 1-2.  A Cigánd alig tudta átlépni a felezővonalat, aztán a 63. percben Króner is betalált, aki egy balról érkező labdát paskolt a hálóba, 1-3. A ZTE FC sokkal jobban futballozott és kijött a két csapat közötti képesség-,  és tudásbeli különbség. A 82. percben a nem csak jól, de eredményes is játszó Deutsch egy szépen kijátszott akció végén  tovább növelte az előnyt, 1-4. A Cigánd erejéből a szépítésre futotta, hiszen a 89. percben egy gyengén hazaadott labdát Katona csípett el és a kapuba helyezett, 2-4.

A ZTE FC folytatta jó és sikeres szériáját és magabiztosan győzött. Az egerszegiek ezzel a sikerrel a hetedik helyre léptek elő a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!