Sport

2016.09.21. 16:59

Csak a ZTE FC maradt talpon a Magyar Kupában, a kanizsaiak büntetőkkel estek ki

A labdarúgó Magyar Kupa 128-as főtáblájának mérkőzéseit rendezték meg szerdán. A zalai együttesek közül csak a ZTE FC-nek sikerült a következő körbe lépnie, az Andráshida, a Hévíz, a Gellénháza és a Nagykanizsa búcsúzott, utóbbi tizenegyespárbajban.

Kerkai Attila

Tarr Andráshida-Balmazújváros 0-3 (0-1)

Andráshida, 100 néző. Jv.: Barna.

Andráshida: Koltai - Baráth, Balla, Kalamár, Pesti - Marsai (Horváth Dániel, Kovács L. - Ferencz, Szegleti, Horváth Dávid (Kónya Sz.) - Vittman (Tóth L.). Vezetőedző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Vajda, Farkas B. (2).

Az NB II egyik élcsapata ellen bátran kezdett az Andráshida, amely ha jobban figyel, még több veszélyt is okozhatott volna a vendégek kapuja előtt. Így is akadtak persze hazai lehetőségek, majd a félidő közepétől már a Balmazújvárosnak is. A 36. percben jobb oldali szöglethez jutott a vendégcsapat, Vajda középre tekert, a labdába senki sem ért bele, amely egy pattanás után a kapu bal oldalában kötött ki. A második félidőben is akadtak periódusok, amikor kiegyenlített volt a mérkőzés, de a Balmazújváros erősebb kerettel bír. A 73. percben Farkas Balázs egy kipattanót lőtt 20 méterről a kapuba, majd ugyanő a 81. percben szabadrúgásból állította be a végeredményt. Lehetett volna talán szorosabb is az eredmény, de ehhez a hidaiaknak be kellett volna találniuk még az első félidőben. Továbbjutott a Balmazújváros.

Az Andráshida játékosa, Szegleti Gergely akad fenn a vendégek játékosa, Papp Ferenc hátán
Fotó: Pezzetta Umberto

Hévíz-Szeged 2011 0-1 (0-0)

Hévíz, 200 néző. Jv.: Zierkelbach P.

Hévíz: Jánosa - Horváth B., Major, Tóth B. (Keresztes), Rácz (Bedő) - Szabó B., Nedelkó, Kovács Gy. (Horváth M.) - Szi, Pálfi, Polareczki. Edző: Csáki László.

Gólszerző: Balogh G.

Az első félidőben a hazaiak kezdtek aktívabban, a 3. percben Polareczki előtt adódott lehetőség, de nem sikerült kihasználnia. Ezt követően fokozatosan kiegyenlítődött a játék, a játékrész végén Kovács György szerezhette volna meg a vezetést a hazaiaknak, de a kapusba lőtt. A második félidőt kapufával kezdték a szegediek, a folytatásban azonban a hévíziek alakítottak ki több helyzetet. A mérkőzés folyamán inkább távoli lövésekkel próbálkozó szegediek a hajrában, a 88. percben megszerezték győztes gólt. Csáki László edző szerint együttese egy mérkőzés erejéig felnőtt a feladathoz, de a ziccereiket nem sikerült értékesíteni. Továbbjutott az NB II-es Szeged 2011.

Teveli Medosz-ZTE FC 0-9 (0-2)

Tevel, 200 néző. Jv.: Molnár Á.

ZTE FC: Fadgyas - Villám, Sundas (Jakab), Króner (Horváth M.), Szakály - Hegedűs, Ágoston, Kretz (Végh) - Bailo, Gottfried, Ekker. Edző: Csató Sándor.

Gólszerzők: Gottfried (3), Bailo (2), Sundas, Jakab, Szakály, Ágoston.

A ZTE FC a Magyar Kupa-találkozóra fiataljait utaztatta el a Tolna megyei I. osztályú rivális elleni találkozóra, kiegészülve néhány rutinosabb kerettaggal. Az egerszegiek nagyon sima győzelmet arattak, gólfesztivált rendezve jutott tovább a ZTE FC.

Gellénháza-Dunaharaszti MTK 0-1 (0-1)

Gellénháza, 150 néző. Jv.: Vass I.

Gellénháza: Cseresnyés - Horváth B., Keszei, Balogh A., Pintér, Vincze, Pilisi (Turi), Dávid (Szép), Ferenczi, Szabó B., Odonics. Játékos-edző: Bencze Péter.

A gellénháziak játékosa, Dávid András a dunaharasztiak gyűrűjében
Fotó: Pezzetta Umberto

Gólszerző: Scheiber.

Kiállítva: Szanku (93., Dunaharaszti).

Gyorsabb összjátékuk, lendületesebb támadásaik jelezték, hogy a vendégek egy osztállyal magasabban (NB III) játszanak, ám mindezek ellenére teljesen egyenrangú fél volt a Gellénháza. A mérkőzés egyetlen gólja fél óra elteltével szabadrúgásból született. A övést még védte Cseresnyés, ám a kipattanót Scheiber közelről a hálóba vágta. Mindkét oldalon sok helyzet maradt kihasználatlanul. Különösen a meccs vége volt mozgalmas, egy ordító vendég és két hazai lehetőség végződött gól nélkül. Ezen a napon nem volt szerencséje a kiválóan teljesítő Olajmunkásnak, s egy sokak által vitatott szabadrúgásból született góllal jutott a Dunaharaszti tovább.

UFC Nagykanizsa-Celldömölki VSE 1-1 (0-0, 1-1, 1-1, 1-1) - büntetőkkel 3-4

Nagykanizsa, 270 néző. Jv.: Deák F.

Nagykanizsa: Szabó Á. - Boros (Kotnyek I.), Papp T., Csáki J., Hóbor, Rácz Sz., Orbán A., Kiss J. (Ujvári), Szalai D., Kisharmadás G., Nagy B. (Péntek). Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Gólszerzők: Orbán A. (79.), illetve Enyingi Márk (51.).

Kiállítva: Enyingi Marcell (116.; Celldömölk).

Óvatosan kezdtek a csapatok, a kanizsaiak persze igyekeztek akaratukat ellenfelükre ráerőltetni. Játékuk talán ismét kicsit görcsös volt, ráadásul a második játékrész elején a vendégek szereztek vezetést. A vendéglátóknak ezt követően mindenképpen menniük kellett előre, s a kanizsai fölény idővel mégis góllá érett. Mentek is tovább becsülettel a győztes találatért, de érezhető volt, a felek nem tudják elkerülni a hosszabbítást. Előbb lesgólt szerzett, majd büntetőt hibázott Péntek Adrián, majd a ráadásban már nem született gól. Következhettek a tizenegyesek, az UFC-ből Szalai Dániel és Péntek, míg a vendégektől csak Győrvári hibázott, így a Vas megyeiek kerültek következő fordulójába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!