Sport

2017.05.16. 16:50

Csak büntetőből találtak be - A ZTE FC női labdarúgóinak gyenge helyzetkihasználása döntőnek bizonyult

ZALAEGERSZEG - Az NB II-es női labdarúgó bajnokság utolsó előtti fordulójában a fővárosban szerepelt a ZTE FC. A zalaiak gyenge helyzetkihasználása volt a döntő abban, hogy kikaptak.

Zalai Hírlap Sport

Vasas Femina - ZTE FC 3-1 (2-0)

Budapest, 50 néző. Jv.: Filep.

ZTE FC: Fülöp - Szegedi, Sümeghy, Bedő, Tauker, Gángó, Györgyfalvay, Király R., Tolnay, Góczán, Major.

Gólszerzők: Helly, Nagy ( 11-esből), Beischlag, illetve Szegedi (11-esből).

Szegedi Anita (fehérben) büntetőből talált be
Fotó: Szekeres

A zalai csapat csere nélkül lépett pályára a mérkőzésen és a középmezőnyben tanyázó Vasas gyorsan megszerezte a vezetést egy védelmi hiba után. A ZTE-t megfogta a gyorsan kapott gól, és az első negyed óra végén, büntetőből után tovább növelte előnyét a fővárosi csapat. A zalaiak ezután minden mindegy alapon elkezdtek játszani, több lehetőségük akadt, hogy megfordítsák a vesztésre álló találkozót. Azonban helyzetek sorát hagyták ki, és még kapufát is lőttek.

Egy kontra végén tovább növelte előnyét a Vasas, majd egy büntetővel szépítette a zalai együttes, a szabálytalankodó Vasas-játékost pedig kiállították. A hátra lévő tíz percben emberelőnyben futballozott a ZTE FC, de már nem tudott fordítani.

A zalaiak nagyobb koncentrációval pontot, pontokat szerezhetek volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!