Sport

2017.01.02. 19:30

Az idei győztes a szilveszteri hegyimaratonok hatodik legjobb idejét futotta

Zalaegerszeg - A szilveszteri 22. Egerszegi Decathlon Mountain Man Maraton eredményeit hétfői számunkban már olvashatták, de ezeken túl is számos érdekességet tartogatott a viadal.

Varga Andor

Kezdve a győztessel, a kiírásban majdnem maratonként szereplő 40,9 kilométeres távot leggyorsabban teljesítő Muhari Gáborral, aki 2:54:18 óra alatt ért célba.

- Csak edzeni akartam egyet, helyezésben vagy időben sem gondolkoztam - mondta a 39 éves, szolnoki születésű futó, aki Bécsben él és a hegyimaratonra is onnan érkezett. - Sokat hallottam a versenyről, régóta tervezgettem is az indulást, de eddig valamiért soha nem sikerült. A héten már van bennem 150 kilométer, így tényleg csak futni akartam egyet. Rudolf Tamással tartottam az elején, majd leszakadtam róla, de 20 kilométernél utolértem s el is mentem mellette. Akkor már látszott, hogy lehet ebből valami. Szép pályát ismertem meg, bár a lefelék lehettek volna veszélyesek, ha csúszós az út. Ez viszont minden téli maraton sajátossága.

A sárga kígyó kúszik fel Bazitára. A kiosztott egyenpólóknak köszönhetően így festett idén a szilveszteri futás mezőnye
Fotó: Pezzetta Umberto

Muhari Gábor ideje a 6. legjobb győztes eredmény a viadal történetében - az első három Németh Gábor nevéhez fűződik, a legjobb 2:45:57 óra. Az említett becsehelyi Rudolf Tamás harmadszor lett 2. a versenyen, míg a bronzérmes Lakatos Roland (Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók) ötödször 3. - és további 4 első és 2 második helyével vezeti a férfiak összesített éremtáblázatát. A nőknél a most 2. helyen célba ért dr. Lubics Szilvia (Kanizsa Futóklub) mondhatja el magáról ugyanezt - 7 győzelemmel és 2 ezüsttel. Mostani legyőzője egyébként hozzá hasonlóan háromszoros anyuka.

A szervezők nevében Déri Miklós (Zalatriatlon) büszkén mondta el azt is: a célban 35 kiló kenyér fogyott el, zsíros deszka formájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!