Sport

2017.04.19. 15:20

Csak hideg fejjel van esély győzni - A ZTE KK csütörtökön a Körmendet fogadja

Zalaegerszeg - Csütörtökön kettős kosárlabda mérkőzést rendeztek az egerszegi Zalakerámia Sportcsarnokban. Előbb 16 órától a ZTE NKK női együttese a DVTK-t fogadja, majd 19 órától következik egy régi "klasszikus" összecsapás. A Zalakerámia-ZTE KK a Egis-Körmend csapatát látja vendégül.

Kerkai Attila

A hölgyek összecsapása a női NB I A-csoportjában már az 5-8. helyért zajló rájátszás keretében zajlik. A vasárnapi első találkozón a DVTK hazai pályán 81-64-re győzte le a ZTE NKK-t, így a zalaiaknak már csak egy esélyük van arra, hogy folytassák a párharcot, méghozzá, ha nyernek.

- Szerintem megvan még az esélyünk egy bravúrra, a szombati játékunk a vereség ellenére is bizakodóvá tehet bennünket - vélekedett Gáspár Dávid, a ZTE NKK vezetőedzője az újabb összecsapás előtt. - A négyből három negyedben pariban voltunk, de a harmadik tíz perc volt a kivétel, amikor a DVTK 13 pont előnyt harcolt ki ellenünk. Most viszont bízom a hazai pályában és a csapatban is. Komolyan készülünk a bravúrra, de mindez nem nyomásként nehezedik a csapatra. Nem lesz veszítenivalónk.

A 19 órakor kezdődő Zalakerámia-ZTE KK-Egis-Körmend férfi mérkőzés annál feszültebb légkörű találkozót ígér. Az NB I A-csoportjában a felsőház küzdelmeiben fordulóról fordulóra változik a sorrend, ez is mutatja, mennyire kiélezett itt a harc. A ZTE KK vasárnap hazai pályán kikapott a Falcótól, míg a Körmend két légiósát nélkülözve, csupán hat játékost csatasorba küldve megverte az éllovas Alba Fehérvárt. Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője erről is elmondta a véleményét, de előbb kitért arra, hogy megint nem tudtak a sportcsarnokban edzeni.

A ZTE KK litván centere, Adomas Drungilas a legutóbbi ZTE-Körmenden (85-88). Az egerszegiek most nagyon készülnek Fotó: Pezzetta Umberto

- Eddig nem hoztam elő, de egy nappal egy ilyen fontos mérkőzés előtt megint nem tudunk a találkozó helyszínén edzeni - mondta a szakvezető, amikor az esélyekkel kapcsolatban megkerestük. - Rendezvény miatt foglalt a csarnok, csakhogy az nem mindegy, hogy az utolsó dobóedzést a sportcsarnokban vagy az Eötvös-iskolában tartjuk. A szezonban nem újdonság számunkra ez, s nem akarok erre fogni mindent, ám ez is hozzátartozik a mérkőzésre történő ráhangolódásunkhoz.

A ráhangolódásnál maradva, azt kérdeztük Bencze Tamástól: a vasárnapi vereségen mennyire sikerült túltenniük magukat. Mit tart a legfontosabb feladatnak, hogy javuljon a játékuk?

- Először is van annyira intelligens a társaság, hogy belátta: úgy nem lehet játszani, mint tettük a negyedik negyedben, amikor a Falco KC eldöntötte a találkozót - válaszolta Bencze Tamás. - Azzal viszont nem értek egyet, amit internetes beszámolókban olvastam, hogy a Falco jobban akarta volna a sikert. Egyáltalán nem volt gond az akarattal, én mást láttam. A játékvezetői felfogás kissé idegessé tette a társaságot és pont a legfontosabb időszakban, amikor a Falco átvette a végén a vezetést, akkor nem tudtuk kontrollálni kellően a játékot. Magyarul, mindenki meg akarta nyerni a mérkőzést, viszont nem csapatként játszva és ez lett a vesztünk.

A ZTE NKK egy bravúrt már elért idehaza, amikor a PEAC-ot győzte le (a képen Szalay Virág). A Diósgyőr ellen is sikerülhet Fotó: Pezzetta Umberto

A vasiak elleni csata után pedig itt az újabb vasi rivális, a Körmend. Akiknél legutóbb Dickerson, Allen és Petty sem lépett pályára, mégis nyertek az Alba ellen. Bencze Tamás viszont úgy véli, Egerszegen a körmendiek is többen lesznek.

- Biztos vagyok abban, hogy a Körmend csütörtökre már kiegészül - vélte az egerszegiek szakvezetője. - Pontosan a múltkori meccsük mutatta meg, hogy milyen erejük van. A kimaradók helyét átvevő Ferencz Csaba elképesztően jól játszott, mindegy, hogy csak hat pályára lépő játékosuk volt. A most zajló bajnokság során eddig háromszor kikaptunk a Körmendtől, de remélem, hogy most elkapjuk azt a sorozatot, amiben már mi nyerünk. Az kell ehhez, hogy fejben függetlenítsék magukat a játékosaim a körülményektől és negyven percig kontrollálni kell a játékot. Főleg támadásban, hiszen a múltkori 68 dobott pontunk a kevés és nem a kapott 80 a sok, mert az még belefért volna. A pályaelőnyt még ki lehet harcolni a rájátszásra, ezért nagyon fontos most ez a mérkőzés.

Külön-külön beléptetéssel

Az egerszegi kettős mérkőzések korábbi gyakorlatával ellentétben ezúttal a női mérkőzés után kiürítik a sportcsarnokot, s csak ezt követően kezdik meg a férfi meccsre érkezők beléptetését. Mindezt avval indokolták, hogy a ZTE-Körmend találkozó kiemelt biztonsági kockázatú besorolást kapott és csak így engedélyezik a megrendezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!