Sport

2015.11.02. 17:51

Csarnok Kupa: emlékeznek a sportcsarnok 35 évére és a ZTE FC 2002-es bajnoki címére is

Zalaegerszeg – Az idei Csarnok Kupa teremlabdarúgó tornára már lehet jelentkezni és a szervezők hétfői bejelentése szerint más lesz az idei viadal, mint amit megszokhattak az érdeklődők, de éppen ettől remélik, hogy még nagyobb érdeklődésre tart majd számot.

Kerkai Attila

Először is kezdjük a legfontosabbal, vagyis az időponttal. Az idei Csarnok Kupát december 11-13. között rendezik meg az egerszegi Városi Sportcsarnokban, s ez a három nap igencsak bővelkedik majd eseményekben. Erről is szó esett a hétfőre összehívott sajtótájékoztatón, melyen megjelent Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is, aki a Csarnok Kupa és maga a létesítmény között is párhuzamot volt. Pontosan azért, hiszen 1980-ban adták át a létesítményt vagyis 35 esztendeje, ami aztán helyet adott a kupa későbbi küzdelmeinek.

A városvezető a viadal múltbeli és jelenlegi népszerűségét emelte ki, s ezért tartotta jelentősnek, hogy 2012-ben hat évnyi kihagyás után újra megszervezték a Csarnok Kupát. Bánhegyi Péter az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. vezetője bejelentette, hogy a Csarnok Kupát az Intersport fő támogatóként segíti. A sportcsarnokot is vezető Bánhegyi Péter hozzátette, a Csarnok Kupa most remek alkalmat kínál arra is, hogy bár a 35 esztendős létesítmény átadásának évfordulója tavaszra esett, azonban most van alkalmas időpontja ennek a megünneplésére. A szervezők részéről Bodrogi Csaba beszélt a részletekről, vagyis, hogy a három napos eseménysorozat az öregfiúk tornájával indul és a pénteki nap valóban a múltidézésre lesuz nagyon jó alkalom. Merthogy az esti órákban következik a Városi sportcsarnok 35 éves átadásának megünneplésére fellépőkkel, aztán jön az öregfiúk torna döntője, majd az est egyik fénypontjának szánt ZTE FC–FTC öregfiúk meccsre.

Balról Bodrogi Csaba, Bánhegyi Péter, Balaicz Zoltán polgármester, valamint Józsi György és Csilléry Balázs közösen bíznak benne, hogy újra igazi ünnepet jelent majd a Csarnok Kupa Fotó: Katona Tibor

A kék-fehérek a 2002-es bajnokcsapat tagjait hívják meg erre az eseményre, Kenesei Krisztián, Waltner Róbert, Molnár Balázs, Nagy Lajos, Bardi Gábor és a ma már Bosznia-Hercegovinai Labdarúgó Szövetség alelnöki posztját is betöltő Darko Ljubojevic is jelezte részvételi szándékát. A sajtótájékoztatón jelen lévő Kocsárdi Gergely, a bajnokcsapat kapitánya elmondta, minden csapattaggal egyeztetnek, s jelen állás szerint az együttes tagjainak a nagy része el is tud jönni, de biztosan lesz, aki nem. Az FTC csapatában szintén ismert neveket köszönthetnek majd a szurkolók. A Csarnok Kupa küzdelmei szombaton és vasárnap zajlanak majd, s összesen 30 csapat nevezését tudják elfogadni a november 30-ig tartó határidőig (az öregfiúknál ez a szám 16 csapat). A viadal pénzdíjas lesz, s vasárnapra is „betétszám”, vagyis egy ZTE FC –Haladás öregfiúk meccs. Bodrogi Csaba azt még elmondta: a három nap során olyan programokat is beillesztettek a futballmeccsek mellé, amelyek még vonzóbbá tehetik majd a kilátogató nézők számára a kupát. A sajtótájékoztatón Józsi György, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának igazgatója elmondta, hogy ők is támogatják a rendezvényt, az Intersport területi vezetője, Csilléry Balázs pedig azt emelte ki, hogy szerepvállalásukkal a torna népszerűsítése is biztosítva lesz nem csak idehaza, de a környező országokban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!