Sport

2016.06.14. 11:35

Csató Sándor a ZTE FC vezetőedzője

Zalaegerszeg - Házon belül oldották meg az edzőkérdést a ZTE FC-nél, ugyanis kedden bejelentették: az elárvult vezetőedzői posztot az eddigi másodedző, Csató Sándor veszi át. Az új szakvezető szerint továbbra is erős csapattal vágnak neki az új bajnokságnak.

Kerkai Attila

Mint ismert, a ZTE FC a labdarúgó NB II legutóbbi idényében a harmadik helyen zárt, de végig versenyben volt a feljutásért, hiszen az élvonalat jelentő második helytől két ponttal maradtak le a zalaiak. Időközben edzőt is váltottak, hiszen hat fordulóval a zárás előtt elköszöntek Csank Jánostól, akinek a helyét ifj. Mihalecz István vette át, ám ő csak az utolsó hat fordulóra maradt, s a bajnokság végeztével visszatért korábbi munkájához, vagyis az utánpótlás irányításához.

A múlt héten már edzőt kerestek a ZTE FC vezetői és több szakemberrel is kapcsolatban voltak, végül úgy döntöttek: a Csank János és később ifj. Mihalecz István munkáját is segítő Csató Sándort bízzák meg vezetőedzőként a csapat irányításával.

Csató Sándor eddig- érthetően - a háttérben „mozgott”, azonban mostantól kilép a színre, s nem tirtkolta, hogy váratlanul érte a felkérés.

- Eleve további egyéves szerződés kötött a klubhoz, s úgy búcsúztunk el a bajnokság végén, hogy továbbra is másodedzőként folytatom az új szakvezető mellett - árulta el érdeklődésünkre Csató Sándor. - Aztán, nevezhető váratlan helyzetnek, is, hogy felkértek vezetőedzőnek, s nem akartam úgymond külsőst hozni a csapathoz. A klub vezetői elmondták mi a cél, hogy ki marad, mi a terv és hogy nagy változás nem várható a keretben.

Természetesen a szurkolókat az foglalkoztatja továbbra is, hogy a ZTE FC milyen szerepet tölthet be a következő bajnokságban. Csató Sándor szerint erős csapatuk lesz.

- Azt gondolom, hogy bizonyított a csapat a bajnokság végén is, hiszen harmadikak lettünk és továbbra is az a cél, hogy legyünk ott az elején - válaszolta. - Annyiban nehéz most beszélni az erőviszonyokról, mert az új szabály szerint, hogy két fiatalt a pályán kell tartani nem tudni, hogy a többi csapat miként birkózik meg. Annyi előnyt látok most Egerszegen, hogy a bajnoki év elejétől sok fiatalt vontunk be a munkába, ők már a felnőttek között edzettek és többen játszottak is. Még egyszer mondom, nem sok változás várható a keretben, vagyis az élbolyban ott lehet lenni és erős csapatunk lesz, ami a cél.  Csató Sándor segítői Szabó II. Zsolt és Bozsik József lesznek, a kapusedző pedig Vlaszák Géza lesz.

Ágoston Zoltánt, a ZTE FC ügyvezető-igazgatóját is megkérdeztük a döntésük hátteréről.

- Több edzővel is tárgyaltunk, ezt nem titkoltuk - mondta a klubvezető. - Volt, aki teljes stábbal érkezett volna, de mi nem szerettünk volna, ha félévente új emberek vannak a csapat mellett, másnak más céljai lettek volna, és sorolhatnám. A döntő momentum az volt, hogy minden mérlegre téve semmivel ssem lettünk volna előbbre, mint azzal, ha belülről oldjuk meg az új vezetőedző kinevezését. A megkezdett úton a jó részeket meg akartuk tartani, ez is fontos volt. A keretet meg akarjuk tartani, gyengék nem leszünk, és egy 23 átlagéletkorú csapattal lettünk harmadikak.

Ami a csapatot illeti, Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezető-igazgatója elmondta, hogy a már bejelentett távozók (Simonfalvi Gábor, Koller Krisztián) mellett más nem ment el a csapattól. Az viszont nyílt titok, hogy az NB II gólkirálya, a végül 22 góllal zárt Daru Bencét (őt 2018-ig köti szerződés a ZTE-hez) az élvonalból keresik csapat is keresi, köztük a DVSC, ám mint megtudtuk, hivatalos ajánlat eddig nem futott be a klubhoz. A csapat másik legértékesebb játékosának, Babati Benjaminnak decemberben jár le a szerződése, ő is „képben van” élvonalbeli csapatoknál, viszont Ágoston Zoltán érdeklődésünkre elmondta, közben hosszabbítani is szeretnének Babatival. A télen érkezett Wittrédi Dávid szerződése opcióval hosszabbítható meg, ő szeretne NB I-ben játszani.

Ami viszont eldőlt, hogy a lejárt szerződésű játékosok közül Forgács Andrással hosszabbított a klub és a fiatal Ekker Milánnal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!