Sport

2016.09.23. 13:15

Csató Sándor szerint vasárnap Felcsúton bármi megtörténhet

Zalaegerszeg - Újabb „mérföldkőhöz” érkezett a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata: olyan négymeccses sorozatot kezd meg vasárnap Felcsúton, amelyet csak „kemény és nehéz” jelzővel illetnek a kék-fehéreknél. Vasárnap tehát elsőként 17 órától a Puskás FC az ellenfél.

Kerkai Attila

A Puskás FC után érkezik a Kisvárda, majd az egerszegiek Sopronba utaznak, azt követően pedig a Békéscsaba látogat Zalába. Ám, tegyük hozzá, a mostani NB II-ben az eddigi tapasztalatok alapján igazából minden találkozó nehéznek számít, annyira kiegyenlített a mezőny. Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője is ebből indult ki, amikor a vasárnapi összecsapás esélyeiről kérdeztük.

- Nagyon jól jött a legutóbbi két győzelmünk, hiszen egy hazai, ráadásul váratlan vereség után következtek, így két sikerrel a hátunk mögött utazhatunk erre a rangadóra - hallottuk a ZTE FC szakvezetőjétől. - Játékosanyagra a Puskás FC kerete a mezőny legjobbjának számít, ennek ellenére a felcsútiak váratlan pontokat is veszítettek. Ami szerintem annak is betudható, hogy az élvonalbeli szereplés után még bele kell rázódniuk az NB II-be, ahol az ellenfelek ha kell, vért izzadnak, hogy pontot csenjenek az esélyesebb együttesektől.

Csató Sándor Bedire és a combsérüléssel bajlódó Szalkaira még nem számíthat, Daru és Nagy T. ugyan edzésbe álltak, de pénteken még kétségesnek nevezte a szakvezető a játékukat. Arról pedig hallgassuk ismét Csató Sándort, hogy milyen reményekkel és milyen elképzelésekkel utaznak Felcsútra.

Bobál Gergely (fehérben) belőtte első gólját a ZTE színeiben, sőt, győztes találat volt ez a Szolnok ellen. Vasárnap a Puskás FC elleni rangadón újra bizonyíthat a támadó
Fotó: Szekeres Péter

- Ezen a mérkőzésen bármi megtörténhet - jellemezte a helyzetet. - Egy jó csapat ellen van keresnivalónk, ennek érdekében pedig bátran akarunk futballozni, s azt is bizonyítani szeretnénk, hogy a miénk is jó csapat. Kisebb módosítások lehetnek a játékunkban, ebben annak is szerepe lesz, hogy az ellenfél például miként áll fel. Kikapni nem szeretnénk, mert olyan sorozat következik számunkra, amely nem lesz egyszerű. Folyamatosan gyűjtögetni kell a pontokat, ha ott akarunk maradni az élmezőnyben, márpedig ez a célunk.

Az NB II 11. fordulójának további programja. Vasárnap, 16.00: Soroksár-Siófok, Budaörs-Nyíregyháza, Cegléd-Szeged 2011, Békéscsaba-Cigánd, Kisvárda-Vác. 18.00: Kozármisleny-SZEOL, Szolnok-Mosonmagyaróvár, Balmazújváros-Dorog, Sopron-Csákvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!