Sport

2016.10.08. 10:24

Csóka Dániel a Chelsea-nél van próbajátékon!

A héten már olvashattak Csóka Dánielről a Zalai Hírlap hasábjain és itt a zaol.hu-n is, hiszen a ZTE FC U17-es válogatott fiatalja egyre markánsabb játékot nyújt és részese volt az U17-es magyar válogatott továbbjutásának is, így Szélesi Zoltán szövetségi edző együttese a tavasszal az Európa-bajnoki selejtezők elitkörébe jutott.

Kerkai Attila

A mostani sikerei kapcsán kerestük meg Csóka Dánielt,  hogy egy kissé bemutassa magát  és terveiről is faggattuk. A ZTE FC fiatalja akkor is már megemlítette, hogy külföldi meghívásai is vannak próbajátékra. Pénteken aztán el is utazott és az angol Premier League egyik topcsapata, a Chelsea FC vendége. A próbajátékról a ZTE FC hivatalos honlapja számolt be, s küldték el számunkra is az erről szóló tájékoztatót.

Csóka Dániel


Eszerint Csóka Dániel egy hétig lesz a Chelsea vendége, és a világ minden pontjáról kiválogatott hasonló korú tehetség között kell majd bizonyítania. Az Ágoston Zoltán ügyvezető által jegyzett közleményben azt is megemlítésre kerül, hogy fiatal játékosuk négy edzésen és egy tétmérkőzésen szerepel majd a londoniaknál.  „Dani, tehetségével, szorgalmával, alázatos és szerény hozzáállásával, utánpótlás szakembereink „hozzáadott” munkájával érte el, hogy a korosztályánál feljebb tud lehetőséget kapni klubjában. Látványos fejlődést mutatott az elmúlt évben, a „nemzetközi trendek szerint” a legjobb korban, így standard tagja lett a korosztályos válogatott szűk keretének” - olvasható a közleményben. 

Amiben arról is szó esik, hogy nemcsak a Chelsea, hanem időközben a szintén ebbe a körbe tartozó Liverpool csapatának a menedzserétől is érkezett meghívó egy hasonló lehetőséggel Csóka Dániel  számára. Ágoston Zoltán ügyvezető egyben azt is jelzi, hogy a klub  legfontosabb feladata, hogy fiatal tehetségeiket menedzseljék, építsék be a csapatukba illetve segítsék a pályafutásuk első lépéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!