Sport

2016.06.29. 11:20

Csóti és kovács duplázott a junior atlétikai ob-n

Zalaegerszeg – Szombathelyen nem csak az U23-as korosztályú atléták, hanem a juniorok magyar bajnokságát is megrendezték az elmúlt hétvégén, és jó kimondani: zalai duplázókkal. Csóti Jusztina és Kovács Marcell is két számban lett országos bajnok.

Kerkai Attila

A kétnapos junior bajnokságon a 18-19 éves korosztály tagjai mérték össze tudásukat. A Zalaszám-ZAC négy aranyérmet is szerzett ezen az ob-n. Nézzük, kiknek a nevéhez fűződnek ezek a sikerek.

Csóti Jusztina nemrég 100 méteren megfutotta a junior vb-hez szükséges szintet (11,76 másodperc), ezúttal a bajnoki aranyakért szállt harcba. Méghozzá sikerrel, hiszen Szombathelyen 100 méteren Csikós József tanítványa 11,97 mp-cel győzött; és 200 m-en is nyert, ráadásul a 23,99 mp-es ideje szintén junior vb-szintet ért számára. A sérülése után lassan magára találó Ferenczi Melinda két bajnoki ezüstöt szerzett: 100 méteren 12,26 mp-es idővel, 200 méteren pedig 24,24 mp-et teljesített. Utóbbi mindössze 4 századmásodperccel marad el a vb-szinttől. A következő hétvégén lesz még egy válogatott viadal, amit Ferenczi Melinda újra megkísérelheti megfutni a szintet.

Ők szállították Zalába az atlétikai aranyérmeket: Csóti Jusztina,

A ZAC atlétái közül Hári Anna igazi meglepetést okozott azzal, hogy egy év pihenő után visszatérve megnyerte a 100 m-es gátfutás döntőjét (14,59 mp), bár a klub berkeiből megtudtuk: edzőjével, Kámán Ferenccel titokban számítottak erre a győzelemre. Veiland Violetta diszkoszvető technikája hétről hétre javul, s már ebben a versenyszámban is dobogóra állhatott. Bognár Szabolcs edző szerint ez a 38,62 m-es eredmény lesz még jobb is ebben az idényben. „Természetesen" Veiland Violetta fő versenyszámában, a súlylökésben magabiztos, fölényes győzelmet aratott 13,57 méterrel.

Veiland Violetta,

Hári Anna,

És akkor eljutottunk egy olyan vetélkedéshez, amely két zalai fiatalember külön párharcát is jelenti immár évek óta az aktuális korosztályukban. Nem kétséges, hogy Kovács Marcell (Keszthelyi VDSE) és Ott Benjamin (Zalaszám-ZAC) a junior korosztály két legjobbja az országban 800 és 1500 méteres síkfutásban. Az első versenynapon 1500 m-en Kovács Marcell győzött 3:58,18 perces idővel, Ott Benjamin pedig ezüstöt érően futott remek egyéni csúcsot (3:59,46) elérve. A másnapi, 800 m-es döntő ugyanígy, kettejük között dőlt el, amiben újra Kovács Marcell győzött, méghozzá remek, 1:50,43 perces egyéni rekorddal, Ott Benjamin szintén egyéni legjobbját futotta (1:52,64), amivel második ezüstérmét szerezte meg. Dr. Kardos József, Kovács Marcell edzője csak azt sajnálja, hogy tanítványa egy makacs sérülés miatt sokat kihagyott, s most kezdett újra formába lendülni, így a junior vb-szintet (1:49,50) a hétvégi nevezési határidőig valószínűleg már nem teljesítheti. Abban viszont szinte biztos volt a szakember, hogy tanítványa még ezen a nyáron 1:50 alatt fut majd.

Kovács Marcell (elöl). Fotó: archív/Katona Tibor, Szekeres Péter

A KVDSE együtteséből Zarnóczai Zalán az 5000 méteres számban 16:45,27 perccel a hatodik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!