Sport

2017.02.27. 18:30

Csóti és Ott duplázott

Zalaegerszeg - A fedett pályás atlétikai szezon idei utolsó országos bajnokságát rendezték meg az ifjúsági és a junior korosztályok számára. A Zalaszám-ZAC versenyzői négy aranyérmet nyertek a fővárosban.

Kerkai Attila

A Budapesti Olimpiai Központban nagy volt a nyüzsgés. A 16-19 éves atléták két korosztályban, ifjúságiban és juniorban vetélkedtek egymással, a versenyek során pedig remekeltek a Zalaszám-ZAC tehetségei.

Csóti Jusztina és edzője, Csikós József a múlt heti sérülés után - mint megírtuk, a felnőtt ob-n a bemelegítés után lépett vissza a versenyzéstől a zalai sprinter - nagy körültekintéssel készült fel a junior országos bajnokságara. Csóti Jusztina csak súlyzós edzést végzett a verseny előtti héten és ez a módszer sikeresnek bizonyult.

A Zalaszám-ZAC két válogatott sikerembere, Ott Benjamin és Csóti Jusztina kiválóan teljesített

A 19 éves magyar válogatott sprinter a legjobb idővel került be a 60 m-es síkfutás döntőjébe, ahol aztán a remek rajt után egy pillanatig sem hagyott kétséget afelől, hogy jelenleg ő Magyarország leggyorsabb junior vágtázója. Az aranyérmes idő pedig több mint biztató: 7,57 másodperc.

Csóti Jusztina ezek után bizakodva készülhetett a vasárnapi 200 m-es döntőre, ahol aztán rajt-cél győzelmet aratott. Csikós József edző tanítványa 25,18 mp-es idővel győzött.

Amit Csóti Jusztina megvalósított a két rövidtávon, azt Ott Benjamin lemásolta a két középtávon. A ZAC atlétája és edzője, Góczán István nem titkoltan meglepetésre készült, ami bejött nekik. Az első versenynapon az 1500 m-es síkfutást rendezték. A legerősebb futamban a magyar válogatott zalai futója a rajt után élre állt, és első helyezését végig megtartva fölényes győzelmet aratott.

Csóti Jusztina egy héttel korábbi sérülése nyomtalanul elmúlt

A 19 éves Ött Benjamin bajnoki aranyat jelentő teljesítménye 4;05,87 perc. Vasárnap az előző napi siker birtokában már nyugodtabban készülhetett a 800 m-es síkfutás döntőjére edző és tanítványa. A taktika megegyezett: Ott Benjamin azonnal élre állt, s újabb fölényes győzelmet aratott 800 m-en, 1;55,29 perces idővel.

A ZAC négy aranyérméhez az országos bajnokságokon mindig megbízható Hír Csenge a 3000 m-es síkfutás bronzérmét tette hozzá 10;45,38 perces teljesítménnyel. Csenge 1500 m-en is nagyot versenyzett, ebben a számban 4;55,17 perces idővel 4. helyezést ért el. Edző: Góczán István. A junior ob krónikájához tartozik, hogy Németh Benedek értékes 6. helyezést ért el 60 m gáton 8,82 mp-es teljesítménnyel.

A Zalaszám ZAC ifjúsági atlétái közül Dienes Mátyás szerepelt a legjobban. A 60 m-es síkfutás döntőjében 7,24 mp-es egyéni csúccsal bronzérmet szerzett Kámán Ferenc tanítványa. Ugyanő 200 m-en 24,10 mp-el 8. lett, mint ahogy Nagy Pálma is 60 m-en (8,17 mp). A klub egyetlen ifjúsági korú ugrója, Szőke Anett magasugrásban 155 cm-es teljesítménnyel az 5. helyezést szerezte meg.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!