Sport

2016.06.17. 18:55

Csúcsra ért a Kölcsey - Fordulatos meccsen nyertek bajnoki címet

Zalaegerszeg - Sorozatban rendezik meg ezekben a hetekben a különböző sportágak diákolimpiai döntőit és bőven jut a zalaiaknak is érem. Csapatsportágban viszont mindig nehéz a csúcsra jutni, ami most az egerszegi Kölcsey-gimnázium iú kosarasainak sikerült, akik diákolimpiai aranyérmesek lettek!

Kerkai Attila

A IV. korcsoportban a labdajátékok országos diákolimpiai döntőjét Miskolcon rendezték meg. A kosárlabdázóknál is ide már csak az ország legjobb nyolc együttese jutott el, köztük a fiúknál az egerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium együttese. Az egerszegiek a csoportmérkőzéseik során két nagyon magabiztos győzelmet és egy minimális arányú vereséget könyveltek el, de így is első helyen jutottak tovább.

Következett az elődöntő, amelyben a Kölcsey a pécsi Városközponti iskolával csapott össze, de meglehetősen egyoldalú volt ez a csata, hiszen az egerszegiek 70-29-re győztek. A fináléban pedig következett a szombathelyi Bolyai-gimnázium csapata, melynek tagjait jól ismerhették a kölcseysek az egyesületi bajnokságokból. A finálé bizonyára sokáig emlékezetes marad mindkét csapat számára, hiszen amellett, hogy nagyon küzdelmes és magas színvonalú volt, fordulatokban is bővelkedett. A döntő találkozó 23. percében a Bolyai 20 ponttal vezetett (63-43) a Kölcsey ellen, amikor az egerszegiek egy 18-0-as sorozattal rukkoltak ki. Ezt követően felváltva vezettek a csapatok, de megint jött egy kétperces zalai fergeteg (12-0), amivel végleg átvette a vezetést a Kölcsey, sőt, a végére még növelni is tudta ezt és nyert 104-88-ra.

Az egerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium bajnoki címet nyert IV. korcsoportos fiú kosárlabdacsapata (Fotó: Köcsey-gimnázium)

Amivel diákolimpiai bajnoki címet szerzett az egerszegi gimnázium. Hersics Adrienn (testnevelő) és Hersics László (felkészítő) csapata tulajdonképpen a Kölcsey eddigi legnagyobb sikerét érte el a sportágban, hiszen diákolimpiai aranyat még nem szerezett az iskola. A tornán a Kölcsey csapatából Kovács Benedek és Kovács Kristóf is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, sőt a döntőben a kiemelkedő védekezésük is dicsérhető. Kovács Benedek a döntő MVP-je (legjobb játékos) és a torna legjobb dobója lett 200 ponttal (ez 40-es meccsenkénti átlag), s az All Star csapatban ott volt a helye, ahogy Kovács Kristófnak is.

A Kölcsey-gimnázium győztes csapata: Kovács Benedek, Kovács Kristóf, Kámán Kristóf, Slezák Barnabás, Altinger Dominik, Kovács Bertalan, Luter Alfonz, Tóth Zoltán, Bánhidi Alex, Simon László, Mike Gergő, Bangó Milán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!