Sport

2016.07.01. 12:59

Daru és Babati is "itthon"

Zalaegerszeg – Az egyaránt NB I-es csapatok által kerülgetett Daru Bence és Babati Benjamin is az NB II-es rajtra készülő ZTE FC-vel edz, és hétfőtől vélhetően ezt teszi Wittrédi Dávid is, aki ha nem tud az élvonalba szerződni, a kék-fehérek keretének tagja marad.

Varga Andor

Erről Ágoston Zoltán, az egerszegiek klubmenedzsere tájékoztatott tegnap. Elmondta: a csapat Csató Sándor vezetésével edz (jövő szerdán az első előkészületi meccsét is lejátssza Szlovéniában), a vezetés pedig dolgozik a szezon előkészítésén. Ennek jegyében a héten megtörtént a szerződésbontás Gyagya Attilával és Horváth Rolanddal.

– Az új szezontól életbe lép a sokat emlegetett fiatal-szabály, melynek szerint két, 1996-os vagy későbbi születésű fiatalnak folyamatosan a pályán kell lennie – mondta a menedzser. – Ezért az új keretünket úgy alakítjuk ki, hogy 15-16 felnőtt labdarúgó (döntően a futó szerződésű játékosaink, illetve a jobbhátvéd Villám Balázs Szolnokról) kerülnek bele, illetve 8-9 fiatal. Utóbbi kontingenst a saját utánpótlásból töltjük fel.

A felnőttek közül az átigazolási szezon végéig kieshet Daru és Babati, de ha mennek, mindkettejük helyére kinéztek NB I-es csapatnál szereplő, hasonló szintű játékost. Wittréditől hétfőn végleges választ várnak: megy-e az élvonalba vagy marad zetés.

Ágoston Zoltán kérdésünkre elmondta: a tavaly kölcsönben Andráshidán szerepelt játékosaik hasonló státuszban maradnak, de más csapatokhoz kerülnek.

– A szabály úgy rendelkezik, hogy az 1996-os születésű fiatalok jövőre csak a nagycsapatnál jöhetnek számításba, nem játszhatnak vissza az U19-es együttesbe – folytatta a klubmenedzser. – Ezért úgy döntöttünk: a keretünk fiatal-részét egy évjárattal még később születettekkel töltjük fel, a 96-osokat pedig más felnőtt alakulatoknál próbáljuk elhelyezni. Ez az ő fejlődésüknek is sokkal jobb lesz, mint itthon kispadozni.

Ágoston Zoltán kifejtette: úgy érzik, korosztályi szempontból a keretük összetétele ideális. Alkalmas arra, hogy az élmezőnyben szerepeljen a ZTE FC. Ha pedig a téli szünetig elérik a dobogót, az sem kizárt, hogy tavaszra kitűzik a feljutás célját, és ehhez meg is erősítik az együttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!