Sport

2016.06.23. 17:30

Daru menne, de maradna is - A ZTE FC hétfőtől kapcsol teljes "üzemmódba"

Zalaegerszeg - Csütörtökön megkezdte a felkészülését a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata a következő szezonra. Egyelőre két, ráhangoló nap jut erre a hétre, viszont Csató Sándor vezetőedző elmondta: jó lenne, ha a jövő hétre végleg kialakulna a keret összetétele.

Kerkai Attila

Amikor szerdán arról érdeklődtünk, másnap pontosan mikor lesz az első tréning, azt a választ kaptuk, hogy délelőtt, de egyelőre még csak kevesen lesznek az öltözőben, hiszen többeknek csak hétfőn kell csatlakozniuk. Ehhez képest gyakorlatilag mindenki - a lejárt szerződésű Simonfalvi Gáboron és Koller Krisztiánon kívül - megjelent. Például Daru Bence, aki NB II-es gólkirályként felkeltette élvonalbeli csapatok érdeklődését is, s természetesen a tréning előtt megkérdeztük tőle, miként látja jövőjét.

- Ahogy minden labdarúgó, én is szeretnék mindig előbbre jutni, vagyis egy lépcsőfokot venni, így az NB I-ben szerepelni - kezdte válaszát a legutóbbi szezonban 22 találatig jutó 22 éves támadó. - Viszont még két évig a ZTE-hez köt a szerződésen, s jól érzem magam Zalaegerszegen. Úgyhogy, ha nem jön össze a váltás, boldogan vágok neki egy újabb szezonnak a Zete színeiben. Türelmes vagyok, játszani szeretnék, s nem akarok elkapkodni semmit. Jól érzem magam itt, vagyis nem leszek csalódott akkor sem, ha a ZTE-ben folytatom.

Szemben a szakmai stáb tagjai, középen Csató Sándor vezetőedző tart eligazítást a játékosoknak a nyitó tréning előtt
Fotó: Pezzetta Umberto

Mint korábban mi is megírtuk, Daru Bencével kapcsolatban talán a DVSC érdeklődése a legkomolyabb, s vélhetően az elkövetkező hét az ő sorsával kapcsolatban is tisztázhat kérdéseket. A klub vezetői közül a döntéshozók jelenleg szabadságukat töltik, de csak hétfőig, amikor is mindenki visszatér a klubhoz.

Csató Sándor vezetőedző és segítői (Vlaszák Géza, Szabó II. Zsolt, Bozsik József, Gáspár László) kezdésként egy könnyű edzést vezényeltek a társaságnak, ami eleve így volt tervezve. A szakvezetőt pedig arról kérdeztük, miként folytatódik a munka.

- Korábban úgy volt, hogy hétfőn kezdünk, majd a mai napot jelöltük ki, így többen úgy szervezték meg pihenőjüket, hogy még nem tudnak itt lenni - kezdte válaszát Csató Sándor. - A keretben számításba vett fiatalok közül is lesz, aki később csatlakozik hozzánk, hiszen nekik később ért véget a szezon. Hétfőtől már a konkrét felkészülési programot nyitjuk, majd az azt követő héten edzőmérkőzéseket is játszunk. Viszonylag erős ellenfeleket kértünk. Ami a végeleges keretet illeti, én szeretném, ha a jövő hét végére kialakulna, de tudom, hogy vannak még nyitott kérdések, főleg az, hogy még lesznek-e távozók. Az érkezési oldal is ennek lesz a függvénye.

Mint ismert, eddig egy játékost igazolt a ZTE FC, a hátvéd Villám Balázst. Továbbá az is kérdés, hogy a kölcsönadottak közül (Szegleti Gergely, Tóth Benjamin, Bíró András, Pajor Imre, Hársfalvi András) kiket rendel vissza a klub. Az Andráshidán szerepeltek, Bíró, Tóth B. és Pajor is 1996-os születésű, vagyis a legfrissebb fiatalszabály szerint éppen „ideális korban vannak" (a bajnokságban két, 1996-os, vagy fiatalabb labdarúgónak folyamatosan a pályán kell lennie az NB II-ben).

Az edzőmérkőzésekkel kapcsolatban annyit tudtunk meg: a program nagyjából összeállt, de még van tisztázandó időpont.

Címkék#ZTE FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!