Sport

2017.06.23. 13:45

Defektek hátráltatták a zalai krosszosokat

A ralikrossz országos bajnokság harmadik futamát Máriapócson, a Rabócsi Ringen rendezték meg, ahol több zalaegerszegi versenyző is részt vett.

Kerkai Attila

Az 1600 köbcentiméteres kategóriában például Siebel Balázs indult az egerszegiek közül, akinek az elődöntőig sikerült eljutnia. Itt a 3. helyen autózott, ami a döntőbe jutást jelentette volna, de két körrel a vége előtt defektet kapott és lecsúszott a fináléról.

Balról: Lakatos Lénárd és Kenesei Gábor
Fotó: zh

Az 1400 kcm-es kategóriában mindhárom zalai induló Suzuki Swift GTI-vel versenyzett, és mindegyiküknek sikerült is az elődöntőbe kerülni. Onnan Lakatos Dominika és Kenesei Gábor már nem jutott tovább, Lakatos Lénárd viszont egyetlen egerszegi versenyzőként a döntőbe került. Ez máris biztos kategória győzelmet jelentett számára, ugyanis a viadalon összevonva indultak az 1600 és az 1400 kcm-es autók, és a kisebb kategória első helye azzal vált biztossá, hogy Lakatos Lénárd ennek egyetlen képviselője volt a fináléban.

Ám az egerszegi versenyző természetesen így sem sétakocsikázni indult a döntőbe - a kemény csaták során viszont ő is defektet kapott a harmadik helyen haladva.

A mezőny most egy kis nyári szünetet tart, hiszen augusztus elején folytatódik a bajnokság Kakucson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!