Sport

2017.05.15. 16:35

Deutsch Bence a nyártól is szívesen maradna

ZALAEGERSZEG - Most már kijelenthető, hogy túljutott a nehéz időszakon a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata, amely sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg. Vasárnap Cigándon győztek az egerszegiek 4-2-re, a találkozó legjobbjának pedig Deutsch Bence bizonyult, aki gólpasszt és két gólt is jegyzett.

Kerkai Attila

Az újonc Cigánd SE számára talán tényleg az utolsó lehetőséget jelentette a ZTE FC elleni mérkőzés, hogy megmaradjon az esélye a bentmaradásra, ezért is tartottak ettől a távoli fellépéstől az egerszegiek. Ráadásul egy teljesen ismeretlen helyszínen, ahol korábban talán egyik jelenleg zalai színekben futballozó játékos sem szerepelt, ám nem kérdeztük meg őket külön-külön erről.

A ZTE FC számára a 4-2-es győzelem azért is jött jókor, mert végre feljebb kapaszkodott a tabellán és akár még az első hatba is beférhet a végén. Ám csak akkor, ha a hátralévő három mérkőzésén most már a lehető legkevesebbet hibázza.

A mérkőzés után Csató Sándor vezetőedző is elégedett volt és a ZTE FC szakvezetője azokról a lehetőségekről is beszélt, melyeket csapata nem használt ki.

- Tudtuk, hogy a Cigánd támadni fog, és a találkozó elején jól működött a védekezésünk, ráadásul vezettünk, de gyorsan jött az egyenlítés - mondta Csató Sándor.

Deutsch Bence továbbra is szívesen öltené magára a ZTE mezét
Fotó: Pezzetta Umberto

- A hazaiaknál történt kiállítás után viszont már uraltuk a mérkőzést, a második félidőben háromszor is a kapussal szemben álltak játékosaink, de nem sikerült újabb gólokat lőni. Jobban kell figyelni ezeknél a helyzeteknél, hiszen mások ellen talán már nem fél majd bele. Örülök, hogy végre elindult a szekér, hiszen az élcsapatokon túljutva kérdés volt, hogy az elvileg nyerhető meccseinket tudjuk-e hozni. Egyelőre úgy tűnik, hogy igen.

A mérkőzésen Deutsch Bence duplázott és az első gólnál ő adta a gólpasszt Bobálnak, úgyhogy a meccs emberének is tekinthető. Az MTK-tól kölcsönben szereplő védővel beszéltünk a góljairól, de a jövője felől is érdeklődtünk. Na meg arról, hogy mi történt a Békéscsa elleni találkozó előtt az öltözőben.

- Jól kezdtünk Cigándon, ráadásul gólpasszt sikerült adnom - mondta Deutsch Bence.

- Utána egy előrevágott labdából még egyenlített a Cigánd, de a kiállítást követően már érezni lehetett, hogy ezt a meccset nem veszítjük el. A második félidőben bedaráltuk az ellenfelet, s mondhatni, hogy mára mindenképpen felszabadult a játékunk. Fontos, hogy ez kijött a szezon végére, s ha a helyezésben annyira nem is, de játékban azért megmutatkozik. A Sopron elleni vesztes találkozó után és a Békéscsaba elleni meccs előtt az öltözőben volt egy komoly beszélgetés. Sőt, vita is volt, s mindenki érezte, hogy új lapot kell nyitni a sikeresség érdekében és ez fontos momentum volt.

S akkor a jövőről. Deutsch Bence nem titkolta, jól érzi magát a ZTE FC-ben, de a későbbi sorsa nem csak rajta múlik.

- Annak örülök, hogy a ZTE vezetői már leültek velem egyeztetni a továbbiakról, de az MTK játékosa vagyok, így sok múlik majd azon, hogy anyaegyesületem miként tervez velem, na és hogy bent tud-e maradni az élvonalban - folytatta ezzel a védő.

- Én személy szerint a nyártól is szívesen futballoznék Egerszegen, de még egyszer mondom, első körben minden az MTK-n múlik. Ami pedig a most futó bajnokságot illeti, három mérkőzés még hátravan, meg akarjuk nyerni ezeket, ami szerintem nagy lökést adna ZTE-nek a következő szezonra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!