Sport

2016.06.20. 18:55

Devon Moore próbázik

Zalaegerszeg - A Zalakerámia-ZTE KK szakmai stábja az amerikai Devon Moore személyében megtalálta az első légiós jelöltet az egerszegi kék-fehérek formálódó új csapatába.

Jóna István

A 26 éves, 193 centiméter magas, 1-2-es poszton egyaránt bevethető játékos nem lehet ismeretlen a sportág hazai közönsége előtt sem, mivel a 2013/2014-es szezonban a Körmend csapatának tagjaként játszott már a magyar első osztályban.

Devon Moore pályafutását hazájában, a JMU (NCAA - James Madison University) csapatában kezdte, ahol 2008 és 2013 között, az egyetemi évei alatt játszott. Európai karrierjének kezdetét pedig a Vas megyei szomszédvár Körmend csapata jelentette, ahol 13 mérkőzésen 11,4 pontot átlagolt. Saját kérésére januárban távozhatott a piros-feketéktől, és az ukrán SC Kryvbas csapatába igazolt, ahol azonban mindössze 5 mérkőzésen játszott.

Moore szeptemberben mutatja meg magát Egerszegen
Fotó: ZTE KK

A folytatásban, 2014 és 2016 között a németországi Ehingen Urspring együttesében pattogtatta a labdát. Itteni második szezonjában 20 mérkőzésen lépett pályára, ezeken átlagban 13,9 pontot szerzett, és emellett meccsenként 5 gólpasszt is kiosztott a társaknak.

Az amerikai játékos a megállapodás értelmében próbajátékra érkezik Zalaegerszegre, ahol szeptember 1. és 15. között bizonyíthat a ZTE KK vezetőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!