Sport

2016.06.09. 13:28

Diákolimpiai második helyen a Kölcsey leány futballistái

Zalaegerszeg - Szép sikert ért el a megyeszékhelyi Kölcsey-gimnázium kispályás leány labdarúgó csapata az országos diákolimpián, hiszen ezüstéremmel térhetett haza.

Kerkai Attila

Az V-VI. korcsoportban a Kölcsey Ferenc Gimnázium két csapattal is képviseltette magát, hiszen Buza Ferenc testnevelő irányításával a fiúk és a lányok is megnyerték a megyei döntőt. A Vépen lezajlott országos döntőben a fiúk a 9. helyen végeztek, ám a lányok tovább meneteltek.

Az 19 megye és Budapest győzteseivel zajló döntő a csoporttalálkozókkal kezdődött, és ebben a kölcseys leányok a kaposváriakat 2-0-ra verték, majd a Nyíregyházától 1-0-ra kikaptak. A folytatásban verték a Balatonfüredet (6-1) és az Esztergomot (4-0), és másodikként jutottak a legjobb nyolc közé.

A kölcseysek Vépen kétszer is büntetőpárbajban jutottak tovább

A küzdelem egyenes kieséses része nagyon izgalmasan alakult. A Kölcsey csapata a Debrecenen (2-2) és a Szombathelyen (1-1) is a büntetőpárbaj 8. sorozatában „hámozta át" magát, és a fináléba jutott. A Budapest Baptista SZKI elleni döntőben már fáradtak voltak a zalai lányok és nyertek 4-0-ra a fővárosiak, ám a Kölcsey csapata így is szép sikert ért el.

Buza Ferenc úgy fogalmazott: büszke a lányokra és nagy eredménynek tartja a második helyezést. A csapatból ráadásul Gresa Lilla különdíjjal is gazdagodott, miután őt választották a torna legjobb kapusának.

A Kölcsey-gimnázium csapata: Király Ramóna, Lukács Vivienn, Gándó Regina, Gerencsér Petra, Sopronyi Kira, Rosta Hella, Gresa Lilla, Tauker Mónika, László Brenda, Szalai Dóra. (Utóbbi az országos döntő előtti napon megsérült, így nem vehetett részt a fináléban, ám a szezon során segítette a csapatot.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!